Cum se decojeşte corect şi rapid o rodie, fără să facem mizerie şi să irosim sucul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum se decojeste rapid o rodie. Captură
Cum se decojeste rapid o rodie. Captură

Anumite fructe, cum este şi rodia, ne dau bătăi de cap atunci când trebuie să le consumăm. Fiind un fruct exotic, cu care nu suntem obişnuiţi, mare parte din ce este mai bun din rodie ajunge adesea să se irosească doar pentru că nu ştim exact cum trebuie să procedăm.

Există mai multe modalităţi de a decoji o rodie, fără bătăi de cap şi fără să împoşcăm toată bucătăria cu stopi de culoare roşie de la seminţele zdrobite.
Să „rezolvi“o rodie este, de fapt, extrem de simplu, dar asta numai dăcă ai văzut înainte cum se procedează în mod corect.

Nu contează dacă alegeţi metoda bolului de apă sau cea în care folosiţi doar un cuţit bine ascuţit şi câteva tăieturi precise, important este să alegeţi tehnica pe care credeţi că o veţi stăpâni cel mai bine pentru ca semninţele să rămână intacte, în aşa fel încât să le puteţi utiliza la prepararea unor salate sau deserturi delicioase. 

Iată două videoclipuri în care sunt prezentate două dintre cele mai simple şi rapide tehnici de decojire. Spor! 

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite