Combinaţii de fructe pentru sucuri: cum asociem în mod corect ingredientele revitalizante pentru organism, în perioada Sărbătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinaţii de fructe pentru sucuri. În perioada sărbătorilor, după toate alimentele bogate în grăsimi şi proteine, sucurile de fructe pot fi revitalizante pentru organism. Chiar dacă fructele şi legumele sunt oricum o opţiune alimentară sănătoasă, consumate în sucuri, în combinaţii atent alese, acestea pot fi mult mai hrănitoare.

O diferenţă importantă dintre sucul de fructe şi fructul în sine este că sucul este mult mai uşor de digerat, deoarece nu conţine pulpă. În plus, o cantitate mare de apă, nutrienţi, vitamine, dar şi zaharuri rămân în sucul de fructe şi sunt asimilate mai rapid de organism.

Combinaţii de fructe pentru sucuri: cumpărarea şi prepararea fructelor

Cele mai bune alegeri sunt, desigur, fructele proaspete şi tratate cât mai puţin în timpul cultivării. Acestea trebuie spălate atent şi curăţate de coajă şi seminţe, mai ales dacă pentru prepararea fructelor se foloseşte un aparat special. Când prepari sucul, pregăteşte o cantitate mică, exact cea pe care ai de gând să o consumi pe moment, întrucât acesta se oxidează foarte repede. Poţi folosi diverse combinaţii, dar cu atenţie, pentru că unele dintre acestea pot fi supărătoare pentru stomac din cauza acizilor.

Combinaţii de fructe pentru sucuri: fructe, legume şi zarzavaturi bune pentru suc 

Sucuri din fructe dulci: prune, struguri

Sucuri din fructe sărace în acid: mere, piersici, caise, pere, cireşe

Sucuri din citrice (bogate în acid): portocală, lămâie, grepfrut, căpşuni, ananas

Sucuri din legume: roşii, castraveţi

Sucuri din zarzavat: vărză, ţelină, spanac, salată, pătrunjel

Sucuri din rădăcinoase: morcov, ceapă, cartof, ridiche, ghimbir

Combinaţii de fructe pentru sucuri: combinaţii recomandate de fructe şi legume

1. Ingredientele din categoria fructelor dulci se pot combina cu cele puţin acide, dar nu cu cele acide sau cu legume. Ingredientele puţin acide se potrivesc cu cele dulci şi cu sucurile din fructe acide.

2. Sucurile din fructe acide merg cu cele puţin acide şi cu cele de legume.

3. Sucurile din legume se potrivesc cu cele din fructe acide şi zarzavat;

4. Sucurile din zarzavat pot fi combinate cu cele din legume şi rădăcinoase, dar nu cu celelalte.

5. Sucurile din rădăcinoase se potrivesc bine cu cele de zarzavat, potrivit mayra.ro.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite