Cel mai bun peşte pentru saramură: caras gătit ca în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bun peşte pentru saramură. Iubitorii de peşte gătit la grătar se pot bucura de această reţetă aromată de caras în saramură, aşa cum se găteşte peştele proaspăt în Delta Dunării.

Cel mai bun peşte pentru saramură: ingrediente peşte

- şase bucăţi de caras, cam de 700 de grame fiecare

- ulei

- sare

- o bucată de slănină

Cel mai bun peşte pentru saramură: ingrediente saramură:

- 500 de mililitri de apă

- piper

- o jumătate de linguriţă de cimbru

- o foaie de dafin

- doi ardei graşi copţi pe grătar

- trei roşii coapte pe grătar

- sare

- delicat

- unu sau doi căţei de usturoi

- pătrunjel

Cel mai bun peşte pentru saramură: preparare saramură

Se pune la fiert apa, în care se adaugă puţin piper, cimbrul, foaia de dafin, ardeii şi roşiile coapte, sarea şi delicatul după gust. Compoziţia se lasă la fiert până dă în clocot, iar după ce mai fierbe încă cinci minute, se ia de pe foc. Puteţi să adăugaţi, după prefernţe, una sau doi căţei de usturoi pisat în prealabil şi nişte pătrunjel tocat mărunt.

Cel mai bun peşte pentru saramură: preparare peşte

Bucăţile de caras se curăţă de solzi, intestine, se spală bine şi se pun la scurs. Se ung cu puţin ulei, se sărează potrivit şi se pun la fript, dar numai după ce grătarul a fost bine uns cu o bucată de slănină. Pentru a evita ruperea peştilor, se recomandă să nu îi mişcaţi de pe grătar decât după ce se frig bine. Se pun într-un vas, iar peste ei se toarnă saramura, după care se acoperă şi se lasă în saramură câteva minute înainte de a se servi, potrivit excursiiindeltadunarii.eu.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite