Bucate moldoveneşti în „The Guardian”: plăcinte cu verdeţuri şi ou şi roşii fripte cu brânză şi usturoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţetele modoveneşti de plăcinte cu verdeţuri şi ou şi roşii fripte cu brânză şi usturoi au făcut înconjurul lumii. O jurnalistă de la „The Guardian”, cu ambele străbunici pe jumătate moldovence, a scris despre deliciile din Basarabia.

Olia Hercules, o jurnalistă de la publicaţia britanică „The Guardian”, a dus vestea delicioaselor plăcinte moldoveneşti cu verdeţuri şi ou şi a roşiilor fripte cu brânză şi usturoi peste tot în lume. Femeia se laudă cu două străbunici pe jumătate basarabence, de la care a învăţat câteva reţete culinare delicioase. 

Plăcinte cu verdeţuri şi ou

Ingrediente aluat:

- 250 de mililitri de lapte bătut

- o jumătate de  lingură de oţet

- o jumătate de lingură de zahăr

- o linguriţă de sare

- 300 de grame de făină, plus încă puţină pentru pudrat

- o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu

Ingrediente umplutură:

- 50 de grame de măcriş

- patru cepe verzi, tocate mărunt

- o legătură mică de mărar, tocată mărunt

- o legătură de pătrunjel, tocată mărunt

- două ouă, bătute uşor

- patru linguri de ulei de floarea soarelui, plus alte 100 de grame de ulei pentru prăjit

image

FOTO The Guardian

Preparare:

1. Se pun laptele bătut, oţetul, zahărul şi sarea într-un vas mare şi se amestecă bine cu o furculiţă, după care cernem uşor făina şi sarea peste ele. Se amestecă până când obţinem un aluat moale şi uşor. 

2. Se cerne făină şi peste suprafaţa pe care urmează să întindem aluatul şi se adaugă mai multă pe măsură ce îl frământăm. Acesta trebuie să rămână moale, dar să nu ni se mai lipească de mâini. 

3. Se amestecă măcrişul, ceapa tocată, mărarul şi pătrunjelul mărunţite şi se „leagă” cu ouăle bătute. Putem pune acest amestec într-o tigaie, până se coagulează puţin oul, pentru a nu fi prea alunecos când îl punem pe aluat.

4. Se desparte aluatul în patru părţi egale şi se cerne făină din nou peste el. Întindem fiecare parte cu făcăleţul până când capătă forma unui disc cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri.

5. Ungem fiecare disc în parte cu ulei şi punem cantităţi egale de umplutură pe centrul fiecăruia, după care îl împăturim.

6. Ne asigurăm că umplutura este „sigilată” şi apăsăm plăcinta uşor cu mâna.

7. Îngingem 100 de mililitri de ulei într-o tigaie, după care punem prima plăcintă, pe care o lăsăm câteva patru minute pe fiecare parte. Pe măsură ce se încinge uleiul mai tare, le lăsăm căte trei mintue pe fiecare parte. 

Aceste plăcinte se pot servi şi cu puţină brânză feta amestecată în umplutură sau cu dovleac.

Roşii fripte cu brânză şi usturoi

Ingrediente:

- două roşii tăiate pe jumătate

- o lingură de ulei de floarea soarelui 

- 150 de grame de brânză feta, fărâmiţată

- o legătură mică de mărar tocat fin

- câteva frunze de busuioc mărunţite

- un căţel de usturoi ras

Preparare: 

1. Se încinge uleiul şi se frig uşor roşiile până li se schimbă culoarea. Aveţi grijă să îşi păstreze fermitatea.

2. Se amestecă brânza feta cu usturoiul şi ierburile, după care se pune peste roşii şi se serveşte.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite