Benoît Violier, „cel mai bun chef din lume”, s-a sinucis din cauza unei înşelătorii care l-a lăsat fără 2 milioane de euro

Benoît Violier, „cel mai bun chef din lume”, s-a sinucis din cauza unei înşelătorii care l-a lăsat fără 2 milioane de euro

Restaurantul condus de Violier tocmai dusese decorat, la sfârşitul anului trecut, cu trei stele Michelin, fiind desemnat totodată cel mai bun restaurant din lume. FOTO schweizer-illustrierte.ch

Vestea sinuciderii bucătarului chef francez Benoît Violier, în vârstă de 44 de ani, a făcut înconjurul lumii săptămâna trecută. Celebrul bucătar, al cărui restaurant tocmai fusese numit „Cel mai bun restaurant din lume”, şi-a pus capăt zilelor la sfârşitul lunii ianuarie, după ce a picat victimă unei înşelătorii care l-a costat aproximativ două milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucătarul chef Benoît Violier, „cel mai bun chef din lume”, s-a sinucis pe data de 31 ianuarie, fiind descoperit de poliţia elveţiană cu o puşcă alături. Decesul său a făcut înconjurul lumii, iar speculaţiile legate de motivul care l-a determinat să recurgă la acest gest nu au încetat să apară. Motivul real al sinuciderii pare să fi fost însă o înşelătorie în urma căreia maestrul bucătar a pierdut aproximativ două milioane de euro, scrie publicaţia britanică „Daily Mail”.

Potrivit rapoartelor poliţiei, bucătarul a fost o victimă a unei companii suedeze de vin, Private Finance Partners, care vinde vinuri rare restaurantelor, cu preţuri cuprinse între 18.000 şi 36.000 de euro, dar pe care nu le livrează. În 2015, compania a vândut aceste produse, într-o cantitate foarte mare, mai multor restaurante, inclusiv celui condus de Violier. În urma acestei tranzacţii false, restaurantul francezului a suferit pierderi de până la 1,37 milioane de lire sterline (1,77 milioane de euro). Conform publicaţiei britanice, Private Finance Partners a intrat în faliment pe 30 noiembrie anul trecut, iar unul din brokerii companiei a fost arestat în luna octombrie. 

Şocul sinuciderii chefului a fost cu atât mai mare cu cât restaurantul condus de Violier tocmai dusese decorat, la sfârşitul anului trecut, cu trei stele Michelin, fiind desemnat totodată cel mai bun restaurant din lume. Francezul se afla în culmea gloriei profesionale, restaurantul său din Hotel de Ville, de lângă oraşul elveţian Lausanne, fiind ales din peste 1.000 de localuri din 48 de ţări. 

„Este minunat, excepţional pentru noi. Această decorare ne va motiva pe noi, ca echipă, şi mai mult”, a declarat bucătarul în luna decembrie, la momentul decorării.

Benoît Violier a fost înmormântat duminica aceasta în oraşul Montils, în Franţa, după ce funerariile au fost ţinute vineri în oraşul gazdă al faimosului bucătar, Lausanne, din Elveţia, unde au fost prezenţi peste 1.500 de oameni. Cheful francez cu cetăţenie elveţiană a fost extrem de afectat de moartea tatălui său, care s-a stins din viaţă anul trecut după o luptă lungă cu boala Alzhaimer, dar şi moartea menturului său, cheful Philippe Rochat, pe care îl considera un al doilea tată.

„Tata a murit pe 8 aprilie, la trei luni după ce s-a dus într-o lume mai bună şi domnul Rochat. Într-un timp atât de scurt mi-am pierdut doi părinţi”, spunea bucătarul într-un interiu acordat revistei „L'illustré”, în luna septembrie a anului trecut.Tragedia care i-a pus însă capac şi l-a determinat să îşi pună capăt zilelor a fost înşelătoria vinului.

citeste totul despre: