Ardei copţi la borcan, garnitura perfectă în orice anotimp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O garnitură perfectă atât pe timp de vară, cât şi în anotimpul rece, ardeii copţi la borcan sunt un aliment care nu ar trebui să lipsească din cămara gospodinelor.

Ardei copţi la borcan: ingrediente

- 5 kilograme de ardei capia

- 500 de mililitri de oţet

- 2 litri de apă

- 3 linguri de zahăr

- 5 linguri de sare de mare

- 100 de mililitri de ulei

- boabe de muştar

- boabe de piper

- 5 foi de dafin

Ardei copţi la borcan: mod de preparare

Coacem ardeii, îi punem în apă rece şi, după ce îi curăţăm de pieliţă, de seminţe şi de cotor, îi lăsăm la scurs într-o sită. Se aşează în borcane şi se lasă loc pentru saramură, potrivit retete-on-line.ro.

Saramura se pregăteşte din restul ingredientelor, cu o lingură de sare adăugată la fiecare litru de apă. Se pune la fiert, iar după ce fierbe în clocot, se toarnă în borcane, peste ardeii copţi. Lăsăm borcanele la răcit, după care le depozităm într-un loc răcoros.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite