5 reţete din bucătăria vieneză făcute de chef Sorin Florescu
0Delicioasă şi rafinată, bucătăria vieneză şi-a pus amprenta asupra multor saloane imperiale. Deşi Imperiul Austro-Ungar a dispărut, moştenirea lăsată de acesta rămâne vie în numeroase domenii, inclusiv în gastronomie.
De ce spun asta? Pentru că bucătăria austriacă de azi îi păstrează savoarea şi în zilele noastre. Gastronomia din Austria poate fi descrisă drept „bucătărie de curte“, unde se resimte influenţa culturilor din provinciile Imperiului.
Fiecare bucătărie vieneză (este singura bucătărie din lume care poartă nume de capitală) te duce cu gândul spre rafinament şi eleganţă. De la celebrul şniţel vienez la găluştele din Boemia şi până la nenumăratele deserturi, toate dau culoare şi savoare bucătăriei vieneze
Cremă de brânză
Ingrediente:
100 g urdă
10 g unt
100 g ardei gras roşu, copt|
1 ardei iute
verdeţuri
Vezi modul de preparare şi celelalte reţete pe clickpoftabuna.ro!