Cum a fost salvat Putin din labele unui urs

Cum a fost salvat Putin din labele unui urs

Preşedintele rus Vladimir Putin FOTO AFP

Vladimir Putin a scăpat ca prin urechile acului din labele unui urs. Întâmplarea este relatată de Aleksei Diumin, fostul bodyguard al preşedintelui rus promovat recent în postul de guvernator al regiunii Tula, în vestul Rusiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleksei Diumin, 43 de ani, a fost avansat pe 2 februarie din postul de adjunct al ministrului Apărării în cel de guvernator al regiunii Tula, înlocuindu-l pe omul de afaceri Vladimir Gruzdev. Promovarea lui Diumin este considerată o adevărată surpriză, unii comentatori sugerând că el ar fi succesorul lui Putin.

Bărbatul de 43 de ani a apărut din neant şi este tot mai promovat de presa rusă. După preluarea postului de guvernator, el a acordat un amplu interviu pentru Kommersant în care povesteşte, între altele, cum l-a salvat din labele unui urs pe liderul de la Kremlin.

Aleksei Diumin, un pasionat de hochei, a fost bodyguardul personal al lui Putin pe vremea când acesta din urmă a deţinut postul de prim-ministru. Odată cu revenirea lui Putin la Kremlin, în 2012, el a fost promovat în postul de adjunct al şefului Serviciului de protecţie a preşedintelui Rusiei.

Prin urmare, Diumin a avut ocazia să-l protejeze pe Putin în diferite situaţii şi de diverşi atacatori, printre care şi un urs. Un astfel de episod este relatat de însuşi Diumin. Potrivit lui, un urs s-a apropiat într-o noapte de uşa cabanei în care dormea preşedintele rus. Iniţial a crezut că era vorba de o glumă. Apoi s-a apropiat de uşă şi a văzut în faţa sa un „urs destul de mare“, îşi aminteşte el. „Eu, bineînţeles, eram înarmat să-l apăr pe preşedinte. Ne-am uitat ochi în ochi, (animalul) s-a retras puţin, am deschis uşa şi am descărcat pistolul la picioarele sale. El s-a întors şi a plecat deîndată“, a continuat el. „Am raportat incidentul dimineaţa, iar preşedintele a apreciat faptul că nu l-am împuşcat“, a mai spus noul guvernator al regiunii Tula.

Aleksei Diumin FOTO kremlin.ru

Relatând acest caz, Moskovskii Komsomoleţ evocă o povestioară, publicată pe 1 aprilie 2000, despre cum s-au cunoscut Vladimir Putin şi Boris Elţîn. Se spune că fostul preşedinte rus a fost salvat din colţii unui mistreţ de către un funcţionar de la primăria oraşului Sankt Petersburg, care ulterior a fost promovat. Se pare că această povestioară este profetică, scrie Moskovskii Komsomoleţ.

citeste totul despre: