Românul din închisoarea din Valdemoro, obligat să înceteze greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Lascu, românul care făcea greva foamei în închisoarea din Valdemoro (Comunitatea Madridului), a fost hrănit zilele acestea de autorităţile din penitenciar. Din data de 13 februarie

Nicolae Lascu, românul care făcea greva foamei în închisoarea din Valdemoro (Comunitatea Madridului), a fost hrănit zilele acestea de autorităţile din penitenciar.

Din data de 13 februarie a.c., tânărul de 28 de ani se află în stare de arest preventiv, fiind acuzat de clonare de cărţi de credit. În ziua de 9 mai, el a intrat în  greva foamei şi a cerut urgentarea cercetărilor şi introducerea unei probe de voce în dosar.

La sfârşitul lunii iunie, proba a fost acceptată, dar până în prezent nu a fost efectuată. „Suntem foarte dezamăgiţi de justiţia spaniolă. Proba de voce se va face în momentul în care va începe procesul. Pentru noi era foarte important să fie efectuată cât mai repede, pentru că speram că astfel se va demonstra că fratele meu este nevinovat şi va fi pus în libertate”, ne-a declarat Ana Maria Cristina Lascu, sora deţinutului.
 
Hrănit cu forţa

Deşi în luna iunie a fost aprobată efectuarea probei, Nicolae Lascu a continuat greva, cerând să fie judecat în stare de libertate. La sfârşitul săptămânii trecute, el cântărea 40 de kilograme, cu 34 de kilograme mai puţin decât în momentul în care a fost arestat.

Deoarece Nicolae Lascu nu se putea ridica din pat şi nu îşi putea mişca un picior, conducerea penitenciarului a hotărât ca deţinutul să fie hrănit artificial.

„Starea de sănătate a lui Nicolae se înrăutăţise foarte mult. Asistenţii de la infirmerie i-au introdus pe gură un tub, până în stomac, şi l-au alimentat. Fratele meu mi-a spus că i-au dat iaurt. Acum se simte foarte rău, deoarece corpul trebuie să se obişnuiască din nou cu mâncarea”, a mai spus Ana- Maria Lascu.

Nicoale este hotărât să reia greva foamei în cazul în care judecătorii nu vor lua în consideraţie proba de voce şi mărturia lui în proces. „Fratele meu nu vrea să şantajeze autorităţile făcând greva foamei. El vrea să se facă dreptate şi să se demonstreze că este nevinovat”, a precizat sora deţinutului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite