Madrid : Un român a fost arestat pentru fraudă pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a fost arestat de Garda Civilă din Algete (Comunitatea Madridului), acuzat de comiterea unei fraude pe Internet. În urmă cu două luni, un spaniol a anunţat Garda Civilă că a fost

Un român a fost arestat de Garda Civilă din Algete (Comunitatea Madridului), acuzat de comiterea unei fraude pe Internet.
În urmă cu două luni, un spaniol a anunţat Garda Civilă că a fost înşelat. Victima a declarat că a primit un e-mail cu antetul şi logo-ul unei bănci, în care i se cerea să completeze un formular cu datele personale, numărul de cont şi parola.

La scurt timp după ce bărbatul a răspuns mesajului, a constatat că se făcuseră în numele lui cumpărături în valoare de 1.300 de euro, prin intermediul Internetului.

În urma cercetărilor, oamenii legii au constatat că datele facilitate de victimă în e-mail fuseseră folosite pentru cumpărarea a două telefoane mobile de ultimă generaţie. Pachetele fuseseră trimise la o adresă care nu corespundea titularului contului. Garda Civilă s-a prezentat la domiciliul la care fuseseră livrate telefoanele, identificând astfel autorul fraudei. Românul G.D.P. (22 de ani) a fost arestat, iar dosarul va fi trimis instanţei de judecată în cursul săptămânii viitoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite