Granada : Cinci familii de ţigani au fost evacuate dintr-un vechi colegiu public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe familii de ţigani de naţionalitate română au fost obligate să abandoneze, ieri, o clădire în care locuiau ilegal. În luna iunie, ei ocupaseră un edificiu în care până în

Mai multe familii de ţigani de naţionalitate română au fost obligate să abandoneze, ieri, o clădire în care locuiau ilegal.

În luna iunie, ei ocupaseră un edificiu în care până în anul 2006 funcţionase Colegiul 25 Februarie din Zaidin (Granada).

Din ordinul Primăriei Granada, clădirea trebuia demolată pentru a se construi un comisariat de Poliţie. În data de 12 noiembrie 2008, s-a hotărât ca familiile care locuiau ilegal în edificiu să fie evacuate.
 
Miercuri după-amiază s-au deplasat la faţa locului zece echipaje de poliţie şi două de pompieri, care le-au cerut ţiganilor să părăsească zona. După câteva ore, cinci bărbaţi şi cinci femei, dintre care una invalidă, şi şapte copii, dintre care un bebeluş de cinci zile, au părăsit clădirea fără să fie necesară intervenţia poliţiştilor.
 
În timp ce ţiganii îşi adunau lucrurile, s-au prezentat la faţa locului reprezentanţii a 14 ONG-uri şi ai organizaţiei SOS Rasismo, care au cerut autorităţilor să găsească o soluţie pentru a oferi familiilor de ţigani un acoperiş deasupra capului.

Membrii departamentului de Bunăstare Socială din cadrul Primăriei au afirmat că rromilor li s-au dat mai multe alternative, printre care instituţionalizarea copiilor într-un centru de minor, dar aceştia au refuzat soluţiile oferite.
   
Autorităţile anticipează că se vor confrunta din nou cu aceeaşi problemă, deoarece familiile evacuate în Zaidin vor ocupa alte clădiri din zonele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite