"Statul italian m-a salvat!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu a paralizat în urma unui accident de maşină în timp ce mergea la muncă. Acum, singurul mod de a se deplasa este un scaun cu rotile. Venit în Italia acum cinci ani,

Laurenţiu a paralizat în urma unui accident de maşină în timp ce mergea la muncă. Acum, singurul mod de a se deplasa este un scaun cu rotile.

Venit în Italia acum cinci ani, Laurenţiu Popovici, 29 de ani, s-a angajat în construcţii. Lucra la firma unui român, Mihai Bistriceanu, din Craiova, ca ajutor de zidar. În una din dimineţi, Laurenţiu s-a urcat în maşina care trebuia să îl ducă pe şantier, iar şoferul era chiar patronul. Acesta a adormit la volan, iar maşina s-a izbit violent de un zid.

După o comă de cinci zile, Laurenţiu s-a trezit paralizat, cu şira spinării ruptă. I-a trebuit un an şi două luni de terapie ca să ajungă să-şi folosească mâinile parţial. Imediat după accident, patronul a fugit în România, iar Laurenţiu a fost părăsit, la mila institutului care se ocupă de accidentele de muncă în Italia.

Astfel, deşi era clandestin şi nu avea contract de muncă, statul italian i-a acordat o despăgubire şi îi plăteşte pensie atât lui, cât şi însoţitorului său. Şi-a cumpărat din banii primiţi un apartament nou într-un orăşel de lângă Torino.

"Am fost recent în România şi mi-am dat seama că ar fi un adevărat calvar să mă întorc acasă, atât pentru mine, cât şi pentru cine m-ar îngriji. Chiar dacă îmi este dor de casă, sunt nevoit să trăiesc aici pentru facilităţile pe care le am. Statul italian m-a salvat", declară Laurenţiu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite