Povestea românului care şi-a deschis brutărie în Canada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romania Country Bread
Romania Country Bread

Deşi prima afacere deschisă în Canada a eşuat, românul Nicolae Constantin a decis să persevereze, deschizând brutăria "Romania Country Bread", care produce pâine tradiţională românească, în oraşul Richmond, de lângă Vancouver.

Nicolae Constantin a fugit din ţară pe timpul lui Ceauşescu şi după Revoluţia a ajuns în Canada. "Am fugit din România în 1988 prin Iugoslavia, am mers pe jos până în Grecia. După câţiva ani rătăciţi prin <jungla europeană>, am emigrat în Canada. Am lucrat ca bucătar, tâmplar, zugrav, instalator şi altele", a povestit românul.

Prima afacere deschisă era o pizzerie care nu a avut succes şi care l-a lăsat pe drumuri. Însă Nicolae Constantin nu s-a lăsat descurajat de eşec. După o vreme petrecută pe străzi, românul a reuşit să-şi revină financiar şi s-a hotărât să-şi deshidă o afacere de nişă, unde nu avea competiţie: brutăria în stil tradiţional, relatează money.ro.

Deşi canadienii nu sunt consumatori de pâine, decât foarte rar, Nicolae Constantin şi-a găsit clienţi în rândul imigranţilor din regiune.

Vezi galerie FOTO pe adevărul.es

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite