China avertizează Statele Unite în privinţa unui eventual război comercial: Va provoca o „suferinţă fără rost“

China avertizează Statele Unite în privinţa unui eventual război comercial: Va provoca o „suferinţă fără rost“

FOTO hongkiat.com

Un război comercial între Washington şi Beijing va provoca o „suferinţă fără rost“, a avertizat sâmbătă noul ministru chinez al Comerţului, în contextul în care preşedintele american Donald Trump intenţionează să penalizeze importurile din China, acuzând-o că „fură“ locuri de muncă din Statele Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avertizarea ministrului chinez vine după ce Donald Trump a ameninţat în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite că va creşte taxele pentru mărfurile importate din China, iar secretarul american al Comerţului Wilbur Ross a anunţat că intenţionează să dea curs acestei politici prohibitive.

„China şi Statele Unite sunt parteneri foarte importanţi unul pentru celălalt. Un război comercial nu este în interesul celor două state şi nici al popoarelor lor“, a declarat pentru presă noul ministru chinez al Comerţului, Zhong Shan, cu ocazia deschiderii sesiunii anuale a Parlamentului de la Beijing. „Un război comercial va aduce doar o suferinţă fără rost“, a apreciat el.

Pentru a-şi justifica afirmaţia, ministrul chinez a dat ca exemplu evoluţia balanţei schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

Exporturile companiilor americane pe piaţa chineză au crescut cu 11% în ultimii zece ani, în timp ce exporturile companiilor chineze pe piaţa americană au crescut doar cu 6% în aceeaşi perioadă de timp, a subliniat Zhong Shan.

Pe de altă parte, ministrul chinez a declarat că „,mediul economic general este dificil“ şi a anunţat că va supraveghea cu atenţie, în acest context, ieşirile de capital din ţara sa. Potrivit ministrului chinez, Beijingul nu va susţine investiţiile „oarbe şi iraţionale“ în străinătate.

citeste totul despre: