FOTO Greşeala tragicomică a unui grup de imigranţi pakistanezi: „Avem nevoie de Halep!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de imigranţi pakistanezi a fost surprins în timpul unui protest cu o pancartă pe care scria „We need Halep“ (avem nevoie de Halep) în loc de „we need help“ (avem nevoie de ajutor).

De la începutul anului 2015 numărul migranţilor care utilizează aşa-numita "ruta Balcanilor" a explodat cu imigranţi care sosesc în Grecia din Turcia şi apoi circulă prin Macedonia şi Serbia înainte de a intra în UE prin Ungaria.

Germania a indicat luna trecută că va acorda refugiaţilor sirieni statut special, semănând confuzie cu privire la aşa-numitului Regulament Dublin, care prevede că imigranţii trebuie să încerce să obţină drept de azil în ţara UE în care ajung pentru prima dată, regulament care este încă în vigoare. 

„Au fost zvonuri că Germania chiar trimite trenuri la Budapesta pentru a prelua refugiaţi. Este cu atât mai important ca Germania să informeze refugiaţii din Ungaria că Regulamentul Dublin nu a fost suspendat“, a precizat ministrul de interne austriac Johanna Mikl-Leitner. 

Mikl-Leitner a afirmat că Austria va continua să efectueze controale aleatorii de-a lungul frontierei, dar a menţionat că nu va introduce controale la frontieră. 

Solicitarea făcută de Mikl-Leitner vine la o zi după ce Ungaria a cerut Germaniei să clarifice situaţia juridică a călătoriilor imigranţilor ilegali în interiorul Uniunii Europene, afirmând legislaţia Uniunii Europene statuează în mod clar că imigranţii din state non-UE pot părăsi o ţară membră doar dacă posedă paşapoarte valide şi vize pentru ţara de destinaţie.

Presiuni asupra statelor care nu vor imigranţi

În faţa refuzului multor state membre de a primi cote de imigranţi, Austria vine cu o propunere radicală. Cine nu participă la împarţirea refugiaţilor şi nu acceptă cotele fixate de UE să fie pedepsit financiar, mai precis să i se taie din banii de la UE. La rândul său, cancelarul Angela Merkel a declarat că „Dacă nu se obţine o distributie echitabilă a refugiaţilor în Europa, atunci acordul Schengen va fi pus sub semnul întrebării“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite