Fost ministru de la Chişinău: Scutul antirachetă din România, o ameninţare pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacurile împotriva deciziei României de a găzdui elemente ale scutului antirachetă american nu vin doar dinspre Moscova. Fostul ministru al Apărării de la Chişinău, Victor Gaiciuc, a criticat, de asemenea, decizia luată de CSAT.

Declaraţia fostului oficial rus a fost preluată de reprezentantul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin. Acesta a calificat drept "curajoasă"  declaraţia lui Gaiciuc.

"Am întâlnit oameni curajoşi printre reprezentanţii permanenţi ai statelor CSI (Comunitatea Statelor Independente, n.r). Nu îl vor felicita pentru acest lucru", a scris oficialul rus.

Într-o declaraţie pentru agenţia Omega, Gaiciuc a precizat că o eventuală amplasare a elementelor scutului antirachetă în România, ar putea reprezenta pericol pentru Republica Moldova.

"Prezenţa oricărui armament sau baze militare, deja este un pericol. Orice obiect militar prezintă pericol pentru cei din jur“" a spus fostul ministru moldovean al apărării.
 
 "Eu nu vreau să comentez deciziile politice mai ales ale ţărilor vecine. Cred eu că au făcut nişte calcule şi văd care sunt plusurile şi avantajele acestui sistem pentru ei, poate chiar şi impactul, deoarece Rusia a anunţat deja că are de gând să revadă planurile sale militare strategice", a adăugat Gaiciuc, care a recunoscut avantajele clare pentru Bucureşti ale eventualei amplasări ale interceptoarelor terestre pe teritoriul românesc.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat săptămâna trecută că a acceptat invitaţia administraţiei Obama de a găzdui interceptoare de rachete ca parte a scutului american începând cu 2015.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite