O parte din averea impresionantă a unui unchi de-al lui Bashar al Assad, pusă sub sechestru în Spania şi Franţa

O parte din averea impresionantă a unui unchi de-al lui Bashar al Assad, pusă sub sechestru în Spania şi Franţa

Puerto Banus FOTO AFP

Bunuri imobiliare aparţinând unui unchi al preşedintelui sirian Bashar al-Assad au intrat sub lupa autorităţilor spaniole, care acţionează în baza unei anchete deshise în Franţa, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Garda Civilă Spaniolă efectuează percheziţii asupra unor proprietăţi deţinute de Rifaat al-Assad la Marbella, în sudul Spaniei.

Unchiul lui Bashar al-Assad este acuzat în Franţa de constituirea unei reţele pentru deturnări de fonduri publice şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare.

Patrimoniul imobiliar deţinut în Spania de Rifaat al-Assad este evaluat la 691 de milioane de euro, conform sursei citate, care precizează că „toate proprietăţile sale au fost confiscate“.

„Judecătorul Jose de la Mata coordonează o operaţiune judiciară împotriva lui Rifaat al-Assad, unchiul actualului preşedinte al Siriei, pentru spălare de bani în grup organizat la Puerto Banus şi Marbella“, spune această sursă.

Rifaat al-Assad FOTO elconfidencial.com

Rifaat al-Assad a fost alungat din Siria de către fratele său Hafez al-Assad, tatăl lui Bashar, care se temea că acesta urzea un puci împotriva sa.

Potrivit justiţiei spaniole, biletul de trimitere din ţară a fost însoţit de un cec de 300 de milioane de dolari, bani proveniţi din vistieria statului şi care au fost folosiţi pentru achiziţii de bunuri imobiliare în Franţa.

Rifaat al-Assad, acum în vârstă de 79 de ani, a acumulat un patrimoniu imobiliar impresionant în Franţa, Liechtenstein, Luxemburg, Curaçao şi Spania. În Spania de exemplu, Rifaat al-Assad deţine 503 proprietăţi evaluate la 691 de milioane de dolari, între care case de vacanţă, apartamente de lux, case la ţară etc. Aproape toate se găsesc în împreujurimile oraşului turistic Marbella, în special la Puerto Banus. Una dintre ele, „La Maquina“, se întinde pe o suprafaţă de 3.300 de hectare, ocupă o treime din localitatea Benahavis şi costă peste 60 de milioane de euro.

Şi autorităţile farnceze au pus sub sechestru bunurile şi proprietăţile deţinute de Rifaat al-Assad în Franţa.

citeste totul despre: