VIDEO Iranul a lansat cu succes o rachetă în spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iranul ar putea ataca Europa
Iranul ar putea ataca Europa

Iranul a anunţat miercuri lansarea cu succes a unei rachete cu o lungime de 3 metri, ce a transportat în spaţiu un modul la bordul căreia se aflau organisme vii - două broaşte ţestoase şi câţiva viermi - în scopuri ştiinţifice, informează New York Times.

Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a fost prezent la aveniment şi a declarat că lansarea rachetei Kavoshgar-3 (Explorer-3), anunţată de ministrul apărării, Gen. Ahmad Vahidi, demonstrează că Iranul are capacitatea de a învinge Occidentul în cursa dezvoltării tehnologice.

Acţiunea face parte din ambiţiosul program spaţial iranian, această lansare având loc la un an după ce Iranul şi-a trimis primul satelit de telecomunicaţii pe orbită.

Occidentul se arată îngrijorat de programul iranian de cercetare spaţială şi se teme că aceleaşi tehnologii folosite în scopuri ştiinţifice, pot fi folosite şi pentru a dezvolta un arsenal nuclear.

Autorităţile iraniene au refuzat să ofere detalii legate de locaţia de unde s-a realizat lansarea sau data exactă a lansării.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite