16 răniţi şi mai multe sate distruse, în urma unui cutremur din sudul Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter a zguduit, astăzi, sudul Iranului, distrugând mai multe sate şi rănind cel puţin 16 persoane, a anunţat agenţia Mehr, citată de AFP. Seismul a fost urmat de cel puţin cinci replici, care s-au resimţit până în capitala provinciei Fars, unde a fost înregistrat cutremurul.

La ora locală 9.25 (7.55, ora României), regiunea Ardakan din provincia Fars a fost zdruncinată de un seism de magnitudinea 5,3, potrivit declaraţiilor unui oficial local, Hamid Taghzadeh.

"16 persoane au fost rănite, iar în 17 sate s-au produs pagube, între şase şi zece dintre ele fiind distruse", a precizat Taghzadeh, potrivit AFP. În aceste sate se află case construite, în majoritatea cazurilor, din cărămidă de pământ.

Cel puţin cinci replici au avut loc după cutremur, care a fost resimţit inclusiv în capitala proviniciei, Chiraz, citată de AFP.

Iranul, situat deasupra mai multor falii terestre, este afectat frecvent de cutremure.

La 21 decembrie, şapte persoane au fost ucise, iar câteva sute au fost rănite, într-un cutremur cu magnitudinea de 6,5, care a distrus aproximativ 20 de sate în regiunea Sahraj (sud-est), informează Mediafax. Cutremurul a fost resimţit până în provincia vecină, Sistan-Balucistan, la frontiera cu Pakistanul.

În septembrie, provincia Fars a fost afectată de un cutremur, în care o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite.

Ultimul cutremur major înregistrat în Iran, la 26 decembrie 2003, s-a soldat cu 31.000 de morţi, la Bam (sud-est), victimele reprezentând aproape un sfert din populaţia oraşului. Acest cutremur, cu magnitudinea de 6,3, a distrus citadela antică de paiantă a oraşului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite