SUA: Autorităţile texane au descoperit opt morţi şi 30 de persoane rănite în remorca unui camion din San Antonio

SUA: Autorităţile texane au descoperit opt morţi şi 30 de persoane rănite în remorca unui camion din San Antonio

Autorităţile americane au descoperit, în timpul nopţii de sâmbătă, opt cadavre în remorca unui camion oprit în parcarea unui hipermarket Walmart din localitatea texană San Antonio. De asemenea, alte 30 de persoane rănite au fost găsite alături de cadavrele din remorcă, iar autorităţile susţin că este vorba de o crimă a traficului de carne vie, transmite ABC News.

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni se intensifică după instalarea unor măsuri de securitate la Muntele Templului: bilanţul morţilor a crescut la 7

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni se intensifică după instalarea unor măsuri de securitate la Muntele Templului: bilanţul morţilor a crescut la 7

Israelul a suplimentat numărul forţelor de ordine în Cisiordania, în timp ce poliţiştii s-au confruntat cu grupuri de palestinieni care aruncau cu pietre în semn de protest contra unor noi măsuri de securitate. Pe măsură ce violenţele se intensifică, principalii actori internaţionali devin din ce în ce mai îngrijoraţi, relatează Reuters.

Parlamentarii filipinezi au aprobat prelungirea legii marţiale până la finele anului în regiunea sudică Mindanao

Parlamentarii filipinezi au aprobat prelungirea legii marţiale până la finele anului în regiunea sudică Mindanao

Parlamentarii de la Manila au aprobat sâmbătă după-amiază prelungirea legii marţiale până pe 31 decembrie, pentru a permite forţelor guvernamentale să distrugă ameninţarea reprezentată de jihadiştii aliaţi ai Statului Islamic, care au preluat controlul în mai multe zone din regiunea Mindanao, situată în partea sudică a arhipelagului Filipinelor, transmite DPA.

Premierul Viktor Orban afirmă că Ungaria va sprijini Polonia în lupta cu „inchiziţia“ Uniunii Europene | viktor orban

Premierul Viktor Orban afirmă că Ungaria va sprijini Polonia în lupta cu „inchiziţia“ Uniunii Europene

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă după-amiază, în timpul unui discurs ţinut la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că Budapesta are de gând să lupte pentru a apăra Polonia, după ce liderii europeni au ameninţat cu posibile sancţiuni împotriva Varşoviei, ca urmare a controversatelor reforme judiciare aprobate de conservatorii de la PiS, transmite Reuters.

Conflictul din Ucraina intră de acum într-o nouă fază, perfect logică în ceea ce este, odată cu anexarea ilegală a Crimeei, o mişcare amplă şi susţinută de recuperare de către Rusia a unei părţi a teritoriilor ce au aparţinut odinioară Rusiei Imperiale şi URSS.

acum 4 zile · comentarii (68)

Europa are nevoie de leadership! Ultimele evoluţii ne-au convins că Bruxelles-ul emite edicte, iar ceilaţi membri fac ceea ce cred că este în interesul lor. Uniunea de astăzi se îndreaptă spre irelevanţă. Va fi Macron noul lider? În Est, SUA se pregăteşte să instaleze un cordon sanitar împotriva Moscovei. Relaţia SUA-Rusia este frântă, fiecare având propria viziune asupra a ceea ce nu merge bine între ele.

acum 4 zile · comentarii (31)

Urmează o toamnă mai mult decât interesantă în ce priveşte devoalarea termenilor în care „motorul franco-german“ construieşte şi deja consolidează un joc comun, acela al unui nulceu foarte dur care-şi propune să meargă mult mai rapid înainte în formula unei viziuni cu puternice accente federaliste.

acum 7 zile · comentarii (20)

Publicarea acordului de principiu al guvernului Statelor Unite ale Americii pentru începerea discuţiilor cu România privind achiziţionarea de tehnică militară anti-aeriană (sol-aer) a cauzat o dezbatere online aproape isterică între „pacifiştii” care ar vedea fondurile pentru apărare investite în educaţie şi asistenţă socială şi „militariştii” care susţin asigurarea unei finanţări adecvate apărării naţionale.

acum 10 zile · comentarii (96)

Serghei Şoighu, ministrul rus al Apărării, la începutul acestui an, venea cu un mesaj de forţă în logica declaraţiilor cele mai dure din perioada Războiului Rece, atunci când „cursa înarmării“ era, cum a devenit şi acum, primul dintre argumentele cu care URSS, ca şi Rusia de azi, încerca să-şi impună statutul de supraputere:

acum 10 zile · comentarii (108)

Printre noutăţile, pe cât de interesante, pe atât de neliniştitoare ale acestei veri pline de multe surprize pe planul reaşezărilor strategice, se numără şi exerciţiul comun ruso-chinez „Joint Sea 2017“ în Marea Baltică de la finele acestei luni.

acum 11 zile · comentarii (95)

În 2007, Varşovia a găzduit o conferinţă internaţională care a avertizat despre o „iarnă demografică“ ce urma să reprezinte o ameninţare existenţială la adresa Europei, deoarece respingerea „familiei naturale“ ar urma să ducă la scăderea natalităţii şi importul, în consecinţă, a milioane de muncitori din fostele colonii europene care nu împărtăşesc valorile occidentale şi refuză să fie asimilaţi.

acum 12 zile · comentarii (3)

O veste bună: începând din iulie 2017, România are un obiectiv în plus pe lista Patrimoniului UNESCO ‒ al 8-lea, faţă de cele 7 de până acum. O parte dintre codrii seculari ai României intră pe lista Patrimoniului Mondial şi vor fi mai bine apăraţi de lege. Oare?

acum 14 zile · comentarii (10)

Summit-ul G20 de la Hamburg confirmă specificul acestui format de dialog informal: puţin eficient şi, totuşi, indispensabil prin aducerea faţă-n faţă a mai-marilor lumii. Prima întâlnire Trump-Putin a fost capul de afiş, deschizând testul major pentru preşedintele american: se va mai împiedica în vorbe sau va reuşi o acţiune coerentă în haosul global?

acum 15 zile · comentarii (6)

Cea mai uşoară explicaţie pentru şirul de evenimente ultra-violente prilejuite de manifestaţiile împotriva reuniunii G20 de la Hamburg este banala acuzaţie care vorbeşte despre adunarea în acelaşi loc a „capetelor înfierbântate“, protestatari de toate originile ideologice pe care-i poate mobiliza în orice moment, oriunde în lume, Internaţionala stângii radicale.

acum 15 zile · comentarii (27)