Primul service terminat în bucătăria „Hell’s Kitchen“: risotto, preparatul care le-a pus cele mai mari probleme concurenţilor
0Echipa albastră s-a descurcat ceva mai bine în show-ul culinar „Hell’s Kitchen - Iadul bucĂtarilor“, difuzat de Antena 1. Băieţii au primit laude de la chefi pentru un somon „perfect“ şi pentru aperitiv. Risotto-ul a fost preparatul care le-a dat cele mai mari probleme concurenţilor, dar şi cel pentru care au primit cele mai multe laude.
Ediţia de seara trecută a show-ului culinar de pe Antena 1 l-a lăsat pe Tavi în lacrimi din cauza stresului foarte mare, dar şi a răspunderii de a scoate din bucătărie, cât mai repede, preparate demne de „Hell’s Kitchen“. Cu toate acestea, echipa băieţilor s-a situat mai bine faţă de cea a fetelor, atât la proba de ghicit ingrediente, cât şi la service.
Radu şi Flori sunt concurenţii care seara trecută şi-au luat adio de la bucătăria Hell’s Kitchen şi de la şansa de a câştiga marele premiu. Pasibili de eliminare au fost şi Kinga, Elena, Valentina şi Augustin, fiind fiecare nominalizaţi de propria echipă.
Cele mai importante declaraţii şi momente
Noul episod din „Hell's Kitchen” a debutat cu chef Dumitrescu în ţipete şi cu concurenţii în încercarea de a finaliza un service. „Complexul lui risotto“, dificultatea concurenţilor de a pregăti ceea ce chef Florin Dumitrescu a impus, anume rissoto, aperitivul cerut de mai mulţi clienţi, şi-a pus amprenta asupra concurenţilor. Echipa băieţilor a fost totuşi lăudată de chef Dumitrescu pentru starter, mâncarea acestora având consistenţa ideală.
Somonul a reprezentat a doua problemă majoră, deşi băieţii reuşiseră să îl prepare „perfect“, după cum i-a lăudat chef Dumitrescu, dar atunci când a venit timpul să adauge sosul olandez, acesta lipsea cu desăvârşire. În consecinţă, somonul, deşi perfect, a trebuit aruncat deoarece se răcise.
Nici la fete lucrurile nu au stat prea bine, un client a găsit un fir de păr în caracatiţa sa. Cu toate aceste Kinga a primit laude pentru felul în care a gătit preparatul marin.
Chef Florin Dumitrescu, nemulţumit de prestaţia bucătarilor FOTO Antena 1
„La urmatorul service ies şi vă las pe mâna lui Scărlătescu, fraierilor“, a urlat chef Florin Dumitrescu.
Tensiunea a fost atât de mare în bucătărie încât Tavi a izbucnit în lacrimi şi a declarat: „Sunt un prost, pun prea mult suflet, ce să fac“. Între timp, Virgil Mănescu, şeful de sală, a exclamat îngrijorat către Florin Dumitrescu: „Chef, îmi pleacă clienţii“.
După ce service-ul s-a terminat, cele două echipe s-au retras pentru a dezbate intens pe cine să propună pentru eliminare. Fiecare echipă a trebuit să nominalizeze câte doi oameni. De la echipa roşie au fost scoase în faţă Valentina şi Kinga, iar de la cea albastră Radu şi Augustin.
În final chefii au decis că Radu trebuie să părăsească „Iadul Bucătarilor“, după un alt service haotic care s-a lăsat cu mulţi clienţi nemulţumiţi şi mai ales flămânzi. „Hell’s Kitchen m-a făcut să trăiesc nişte sentimente pe care nu le-am trăit niciodată, cu siguranţă aş reveni“, a declarat Radu la ieşire.
Dimineaţa de după aceast service a început cu o întâmplare foarte amuzantă, dar şi şocantă pentru locuitorii casei Hell’s Kitchen: Kinga, rămasă fără prosop, a ieşit de la duş în „costumul Evei”.
Cei trei chefi i-au supus pe concurenţi la o probă de foc: să ghicească numele ingredientelor pe care le gustau în timp ce erau legaţi la ochi şi cu căştile pe urechi pentru a nu putea primi indicaţii de la coechipieri. Printre ingredientele care le-au fost date spre degustare s-au numărat: caju, corcoduşe, raţă, merişoare, ţelină, sfeclă roşie, gulie, gogonele, albuş de ou sau năut. Băieţii au câştigat această probă cu 5 ingrediente greşite.
Echipa fetelor a rămas în bucătărie, în timp ce băieţii se distrau FOTO Antena 1
Dacă data trecută fetele au mers la distracţie, iar băieţii au rămas la cratiţă, acum roata s-a întors. Echipa albastră a mers la un parc de aventură, în timp ce femeile au fost nevoite să facă unt de arahide din 35 de kg de materie primă. Băieţii s-au dat cu tiroliana, s-au distrat, iar apoi au stat de vorbă cu chef Scărlătescu la o bere despre începuturile lui în cariera de bucătar. El le-a dat sfaturi esenţiale: „Dacă câştigaţi premiul, jumătate investiţi-l în educaţia voastră“. Înapoi în bucătărie, untul de arahide nu era gata şi nimic nu mergea bine. Femeile au început să se certe, iar Angi a ieşit din bucătărie şi s-a dus la o ţigară pentru a se calma.
Pentru încă o seară „Hell’s Kitchen” şi-a deschis larg porţile pentru clienţi. Meniul a fost acelaşi, dar provocările, întotdeauna altele. Seara a început bine, iar cei trei chefi s-au plimbat printre mese pentru a vedea ce doresc oamenii să mănânce. Comenzile au început să curgă, iar asta a înseamnat un singur lucru: panică în rândul concurenţilor.
Salata de avocado a reprezentat o problemă pentru echipa roşie. Fetele au lăsat avocado-ul tăiat cubuleţe în loc să îl facă piure.
Valentin şi chef Florin au ajuns la o dispută pe tema părului, dar şi a întârzierilor din bucătărie. Valentin îşi tot aranja părul cu mâna deoarece „se filmează“ şi trebuia să arate bine, probabil de aceea a şi stat cu ochelarii de soare la ochi. Acest lucru l-a deranjat pe Florin Dumitrescu, care i-a reporşat că nu respectă normele de igienă. „Schimbă-ţi atitudinea!“, a strigat cheful la el.
Pentru că Angi a pus creveţi cruzi peste orezul gătit, chef Florin a dat afara toată echipa roşie din bucătăria Hell’s Kitchen şi le-a spus clienţilor acestei echipe să plece. Fetele s-au retras pe terasă ca să îşi verse nervii şi să se gândească pe cine vor nominaliza data viitoare pentru eliminare.
Echipa albastră a reuşit să facă un service complet FOTO Antena 1
„E primul service terminat în Hell’s Kitchen“, a decretat Florin Dumitrescu şi i-a felicitat pe cei din echipa albastră, care au câştigat această probă.
Flori (a doua de la stânga) a fost cea care a părăsit Hell’s Kitchen FOTO Antena 1
Pentru a doua oară în ediţia de seara trecută Kinga a fost nominalizată de echipa sa pentru eliminare, alături de Elena. Flori a fost cea care în final a părăsit bucătăria Hell’s Kitchen.