Ministru din Moldova, păcălit de comedianţi ruşi să ofere punctaj maxim Ucrainei la Eurovision: Eu v-aş da cu drag 24 de puncte şi fără să ascult piesa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jamala este primul artist de origine tătară din Crimeea care cântă pe scena Eurovision FOTO EBU
Jamala este primul artist de origine tătară din Crimeea care cântă pe scena Eurovision FOTO EBU

Ministrul Culturii din Republica Moldova, Monica Babuc, a fost victima unei farse instrumentate de doi celebri comedianţi ruşi, care au pretins că vorbesc în numele preşedintelui ucrainean. Ei au rugat-o să intervină pentru ca reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2016 să primească maximul de puncte din partea Moldovei. Oficialul de la Chişinău a dat asigurări că ar putea trage nişte sfori, potrivit Digi24.

Vladimir Krasnov şi Alexei Stoliarov, actori de comedie şi realizatori ai unei emisiuni de radio, celebri în Rusia pentru farsele îndrăzneţe pe care le fac adeseori unor vedete şi politicieni, au pus la cale „o capcană“ în care a picat de această dată ministrul Culturii din Republica Moldova. Prezentându-se drept omologul ucrainean, Vladimir, alias Vovan, a pretins că sună din partea preşedintelui Petro Poroşenko cu „o rugăminte personală“, notează site-ul televiziunii Digi24

„Transmiteţi-i salutări preşedintelui vostru, pe care îl iubim foarte mult, şi pe dumneavoastră vă iubim şi vă susţinem“, a fost reacţia Monicăi Babuc. Mai mult, oficialul moldovean a promis că va face tot posibilul pentru ca ţara sa să acorde maximul de puncte Ucrainei în finala Eurovision 2016.

„România şi Ucraina sunt două ţări pe care le susţinem întotdeauna. Nici nu se discută asta, puteţi fi liniştiţi, vom face aşa. Dar eu o să vorbesc şi cu conducerea televiziunii, ca să ştiu dacă ei au mecanisme de a lucra cu telespectatorii“, a adăugat ministrul Culturii din Moldova. 

„Noi vrem 10-12 voturi de la voi, aşa este ordinul domnului preşedinte“, a fost solicitarea jurnalistului rus, la care Babuc a replicat: „Eu v-aş da cu drag 24 de puncte şi fără să ascult piesa.“

Dialogul a fost purtat cu două zile înainte de finala Eurovision 2016, a cărei învingătoare a fost chiar reprezentanta Ucrainei, Jamala, cu „1944“, piesă care a stârnit controverse şi a reaprins conflictul mocnit cu Rusia, întrucât vorbeşte despre deportările tătarilor din Crimeea, dispuse de Iosif Stalin. Coincidenţă sau nu, cântecul a primit 12 puncte din partea Republicii Moldova.

Ulterior, ministrul Culturii (foto dreapa jos Facebook) a recunoscut că a fost victima unei farse şi a comentat incidentul pe Facebook, felicitându-l pe comediantul rus şi precizând că a fost „o lecţie bună de viaţă.“

„Asta e, am căzut în plasă

image

 

Completez (doar în cazul farsei telefonice la care m-am prins, bineînţeles) lista personalităţilor internaţionale şi naţionale care au fost victimile talentaţilor comercianţi ruşi (Vitalii Kliciko, Elton John, Mihail Gorbaciov, Ksenia Sobciak, Aleksandr Lukaşenko, Vladimir Jirinovski, Recep Tayyip Erdogan şi alţii, inclusiv de la noi).

 

Felicitări lor pentru farsa reuşită, pentru mine şi alţii e încă o lecţie bună de viaţă, căci, nu-i aşa, mai bine să înveţi dintr-o farsă decât dintr-o situaţie reală.

 

Legat de discuţia telefonică, ţin să spun că nu port la mobil discuţii cu persoane neidentificate. Probabil au încercat să mă găsească şi astfel, dar nu am răspuns. M-au găsit însă prin antecameră şi au fost foarte insistenţi, nu s-au lăsat cu una cu două.

 

Am fost politicoasă şi amabilă cum sunt cu toată lumea, mai ales că persoana cu care discutăm se pretindea un recent numit coleg al meu din Ucraina. Şi am avut destule convorbiri telefonice cu omologi de ai mei din străinătate în aceşti ani. De această dată am fost însă şi puţin naivă fără angajamente tranşante incorecte, însă. Momentul cu televiziunea, că o să mă interesez care e mecanismul de vot, a fost mai degrabă naiv, nu angajant, eu chiar nu ştiu cum se votează şi am spus că mă interesez de acest lucru. Am realizat că e farsă după ce am închis, când am cerut verificarea numărului, dar deja momentul se consumase.

 

În ceea ce priveşte susţinerea candidatei ucrainene la Eurovision, cântăreaţa Jamala, însă, farsă sau nefarsă, eu chiar o susţin şi vă îndemn şi pe voi să o faceţi, dacă va place evoluţia ei. Aveţi grijă cu cine vorbiţi la telefon“, a scris Monica Babuc pe Facebook, potrivit agora.md

Ediţia următoare a concursului cântecului european se va desfăşura în Ucraina, după ce Jamala a fost desemnată câştigătoarea Eurovision 2016, datorită interpretării piesei „1944“, care a obţinut un total de 534 de puncte. Poziţia secundă a revenit reprezentantei Australiei, Dami Im, cu piesa „Sound of Silence“, care a strâns 511 puncte. Podiumul a fost completat de Rusia, al cărei reprezentant, Sergey Lazarev, a fost considerat marele favorit al ediţiei, şi care a acumulat 491 de puncte pentru piesa „You are The Only One“.

Procedura de votare din finala Eurovision 2016 a fost transformată radical, fiind anunţate pe rând voturile telespectatorilor şi voturile juriilor de specialitate din toate cele 42 de state participante la ediţia din acest an. Aşa se face că Australia a fost favorita experţilor, Rusia a fost în topul preferinţelor publicului, însă Ucraina a câştigat marele premiu. Votul detaliat îl puteţi consulta aici, iar clasamentele din cele două semifinale sunt disponibile aici

Muzică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite