DOCUMENT Concursul pentru funcţia de directori de şcoală. A început a doua etapă: proba CV-ului şi a Interviului. Graficul desfăşurării examinărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.000 de candidaţi la postul de director de şcoală susţin începând de astăzi, până pe 17 noiembrie, proba CV-ului şi a interviului. Inspectoratele şcolare judeţene au publicat graficul desfăşurării probelor. În Capitală centrele de examen au fost stabilite la Liceul „Traian”, la Colegiul Economic „Viilor” şi la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”. Fiecărui dascăl care participă ca concurs i s-a alocat o oră şi jumătate pentru această probă.

Profesorii care vor să fie directori sau directori adjuncţi de şcoală sau să fie reconfirmaţi în funcţie au început de astăzi, de la ora 9.00, probele finale ale concursului.

Fiecare inspectorat şcolar şi-a stabilit un grafic de desfăşurare a celor două probe. În Bucureşti, sunt trei centre de examinare: Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” şi Colegiul Economic „Viilor”.

Propriu-zis, potrivit graficului stabilit de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, un candidat are la dispoziţie o oră şi jumătate pentru a convinge comisia de concurs că atât CV-ul său, cât şi oferta manageriale sunt de luat în seamă. 

Reamintim că pentru fiecare probă de concurs, punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte.

Este declarat „promovat” la concurs candidatul „admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total.

Criterii de analiză a CV-ului

image

 Evaluare ofertă managerială

evaluare oferta manageriala
image

Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare a probei scrise este de 83,7 la sută la nivel naţional. Rate de promovare de peste 90% s-au înregistrat în judeţele Sălaj (96,5%), Cluj (93%), Covasna (91,4%), Braşov (91,3%), Hunedoara (91,1%) şi Brăila (90,7%). Procente sub 70% apar în judeţele Vrancea (37%), Alba (65,6%) şi Ilfov (68%). 

La această probă, desfăşurată în 53 de centre organizate la nivel naţional, au participat 7.758 de candidaţi, înregistrându-se o rată de prezenţă de peste 98%. 

Dintre aceştia, 7.197 de candidaţi au fost admişi în etapele următoare ale concursului. Au fost respinşi 1.143 de candidaţi, 136 de candidaţi nu s-au prezentat, în timp ce alţi 15 candidaţi s-au retras. 

La nivelul Capitalei, din cei 584 de candidaţi care au participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct de şcoală au picat examenul scris doar 95 de persoane. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite