Şeful CNADNR: Centurile ocolitoare pentru Comarnic şi Buşteni, gata în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catalin Homor - foto Eduard Enea
Catalin Homor - foto Eduard Enea

Centurile ocolitoare pentru Comarnic şi Buşteni, care vor ajuta la fluidizarea traficului pe DN1 spre staţiunile montane, vor fi gata în 2018, a spus directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor.

„În prezent avem în procedura de achiziţie două variante ocolitoare: varianta ocolitoare Comarnic şi varianta ocolitoare Buşteni. În septembrie vom avea finalizate procedurile de achiziţie publică, vom avea un constructor pentru cele două variante ocolitoare. Urmează o perioadă de proiectare, se suprapune foarte bine cu sezonul rece în care oricum nu s-ar fi lucrat, şi începând cu noul sezon de construcţie, martie-aprilie, în funcţie de vreme, se va începe lucrarea. Termenul de execuţie este de 12 luni. În 2018 vom avea aceste centuri ocolitoare”, a declarat Cătălin Homor duminică, în emisiunea „În faţa ta”, la Digi24.

Acesta a precizat că soluţia autostrăzii care va fi terminată în 2021 nu a fost abandonată.

„Nu a fost abandonată soluţia autostrăzii. În momentul de faţă Comarnic-Braşov e împărţită în cinci loturi. Primele loturi, loturile de extremă, loturile de capăt, au fost scoase la licitaţie pentru lucrări. La primul lot a fost anulată procedura de achiziţie din diverse motive, lotul cinci se află în derulare şi la sfârşitul lui august vom avea o finalizare, sper că şi un constructor. Totul depinde de Comisia de evaluare. În varianta optimistă în care Comisia de evaluare desemnează un câştigător, acesta va avea patru luni la dispoziţie să realizeze proiectul şi în aprilie, sfârşitul lui martie, să înceapă lucrările acolo, lotul cinci, Râşnov-Cristian. Nu e un sector foarte mare, dar e un început. Autostrada va fi finalizată integral în 2020-2021. Dacă cineva spune că ştie să o facă mai repede este nerealist”, a spus Homor.

Conform şefului CNADNR, autostrada se face cu finanţare de la bugetul de stat, iar costul exact se va şti după finalizarea studiului de fezabilitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite