Preţurile apartamentelor din Bucureşti au scăzut cu până la 7% în ultimul an

Preţurile apartamentelor din
Bucureşti au scăzut cu până la 7% în ultimul an

Proprietarii de locuinţe din Capitală sunt dispuşi „să mai lase la preţ“ în încercarea de a-şi găsi un cumpărător printre ultimii clienţi ai programului guvernamental „Prima Casă“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţurile medii solicitate de proprietarii de apartamente din Capitală au scăzut, în iulie, cu până la 4% faţă de luna iunie şi cu până la 7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Reducerea preţurilor este determinată de numărul mare de oferte din piaţă, dar şi de graba proprietarilor de a prinde ultimii clienţi ai programului „Prima Casă“.

De exemplu, în primele şapte luni ale acestui an, proprietarii din Bucureşti au scos la vânzare peste 4.000 de garsoniere, iar preţul mediu solicitat pentru o astfel de locuinţă era la finele lunii iulie de puţin peste 31.650 de euro, cu aproape 1.000 de euro mai mic decât cel cerut în urmă cu un an.

Peste 8.000 de apartemente cu două camere au fost scoase la mezat de proprietarii din Capitală în primele şapte luni ale acestui an, peste 1.000 dintre ele fiind scoase la vânzare în ultima lună. Preţul mediu cerut pentru o locuinţă cu două camere era la sfârşitul lui iulie de 49.000 de euro, mai mic cu 7% (aproximativ 3.600 de euro) faţă de cel perceput în urmă cu un an, când era de aproape 53.000 de euro.

Pentru un apartament cu trei camera din Capitală, proprietarii cer aproape 68.000 de euro, însă preţul este în scădere de la peste 70.000 de euro în urmă cu un an. Aproape 6.000 de locuinţe cu trei camere din Bucureşti au fost scoase la vânzare în primele şapte luni din 2014.

Pentru cei care vor o locuinţă mai spaţioasă, preţurile sunt puţin mai mari, însă în scădere în ultimul an. Un apartament cu patru camere situate în Capitală costă, în medie, 88.000 de euro, însă preţul depăşea în urmă cu un an 93.000 de euro. Pe acest segment nu există foarte multe oferte, de la începutul anului fiind scoase la mezat 1.650 de apartamente cu patru camere. 

Preţul apartementelor scoase la vânzare de proprietarii din Bucureşti variază foarte mult în funcţie de amplasare (centru sau periferie), apropierea de o staţie de metrou, dar şi de dotările acestuia (finisaje, centrală, aer condiţionat).

Locuinţa dorită, mai uşor de căutat pe lavanzare.com

Cei care vor să-şi cumpere o locuinţă în Bucureşti, pot căuta locuinţa dorită pe lavanzare.com, un nou concept de portal imobiliar lansat recent, prin intermediul căruia căutarea se efectuează direct pe GoogleMaps (Google Hărţi).

Folosind portalul lavanzare.com, anunţurile nu vor mai suferi de sindromul „top listă“, toate ofertele având şanse egale de vizibilitate. Diferenţa în afişare se face doar în funcţie de locaţie şi preţ. Căutările imobiliare se fac în funcţie de locaţie. Cei care îşi caută o locuinţă pe lavanzare.com pot vedea foarte simplu pe hartă locaţia dorită şi preţul afişat pentru fiecare rezultat în parte.

Căutarea unei locuinţe pe lavanzare.com se face în funcţie de şase criterii: clasificare (disponibil la vânzare, caut să cumpăr), tip (rezidenţial, comercial), stil (garsonieră, apartament, casă, vila etc.), camera (1,2,3…), băi (1,2,3…) şi preţ.

citeste totul despre: