Suvenire şi impresii
0În 1894, în prezenţa regelui Carol I, pe Calea Victoriei, numită anterior Podul Mogoşoaia, se punea piatra de temelie a Palatului Poştelor (clădire în care astăzi funcţionează Muzeul de Istorie).
Spaţiul din faţa clădirii primea denumirea de Piaţa Poştelor. Impozanta clădire, construită în stil neoclasic după proiectul arhitectului Alexandru Săvulescu, a fost finisată în anul 1900. Nota distinctivă a clădirii era dată de prezenţa treptelor pe toată lungimea faţadei şi de porticul susţinut de 10 coloane dorice. Construcţia se învecina iniţial cu Hanul Zlătari, distrus în 1903, în scopul lărgirii Căii Victoriei.
În 1904, pe bulevard se amenajează o linie de tramvai, ce trecea prin faţa Palatului Poştelor, linie ce va fi însă desfiinţată în 1920 datorită creşterii traficului pe arteră.
După cel de-al Doilea Război Mondial, funcţiunea clădiirii va fi schimbată. Începând cu anul 1968, Palatul Poştelor este supus unei serii de modificări interioare pentru ca, din 1972, aici să se inaugureze sediul Muzeului Naţional de Istorie.