Start la SoNoRo, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violonista Alissa Margulis a mai cântat în România şi la Festivalul „Enescu“ din luna septembrie
Violonista Alissa Margulis a mai cântat în România şi la Festivalul „Enescu“ din luna septembrie

Astăzi, 1 noiembrie, începe cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului SoNoRo „UP“, printr-un concert găzduit de Palatul Cotroceni din Bucureşti, de la 19.00, unde vor fi prezenţi numeroşi artişti internaţionali renumiţi în rândul publicului iubitor de muzică de cameră.

Spectatorii îi vor asculta vineri seară pe Diana Ketler (pian), Alissa Margulis (vioară), Răzvan Popovici (violă), Monika Leskovar (violoncel) şi Olivier Darbellay (corn).

În 2013, Festivalul SoNoRo sărbătoreşte opt ani de existenţă printr-o ediţie triumfală, la înălţime, care  dezvăluie o altă latură a personalităţii festivalului, precum şi un program bogat, ales din sugestiva temă. 

Publicul bucureştean va avea doisprezece ocazii înlănţuite să simtă atmosfera festivalului, începând cu spectacolul de deschidere de la  Palatul Cotroceni şi continuând, în tempo vioi, în frumoasele săli de spectacol din Palatul Cercului Militar Naţional, Banca Naţională a României, ArCuB, Palatul Bragadiru, Muzeul Naţional de Artă al României, Ateneul Român şi la Catedrala Sf. Iosif. 

Anul acesta, SoNoRo lansează şi un nou CD oficial al festivalului, în interpretarea Ansamblului Raro. Acesta reuneşte trei capodopere ale repertoriului muzicii de cameră din spaţiul central-european, printre care cvintetul cu pian al lui Ernst von Dohnányi şi cvartetul cu pian al lui Antonín Dvořák. Ansamblul Raro, ensemble in residence al Festivalului SoNoRo, este binecunoscut pentru interpretările intense şi pline de exuberanţă. Din aceste motive ansamblul a fost caracterizat de New York Concert Review drept "unul dintre cele mai bune şi mai adaptabile grupuri de tineri muzicieni care au apărut vreodată în faţa publicului".

Seria de concerte din capitală se va încheia marţi, 12 noiembrie, la Cinema „Elvira Popescu”, printr-o lansare dedicată colecţionarilor de frumos: albumul foto de artă SoNoRo Conac, semnat de Şerban Mestecăneanu, cu texte scrise de Luiza Zamora şi un concept grafic realizat de Corina Duma. 

SoNoRo „UP” va continua apoi în Cluj-Napoca şi în Iaşi, până pe 19 noiembrie. 

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele sunt disponibile prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas - şi online, pe www.eventim.ro.

SoNoRo a ajuns şi la Carnegie Hall din NY

Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în  unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Ediţia SoNoRo  „Love Unlimited” de anul trecut a însemnat peste 8.000 de spectatori, 17 concerte în patru oraşe şi peste 35 de artişti internaţionali, o nouă ediţie SoNoRo Arezzo şi debutul SoNoRo la Atena şi la Istanbul. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite