tva la carne - ultimele știri
Reprezentanţii industriei cărnii solicită premierului Victor Ponta să reducă din luna iunie cota TVA la 9% pentru alimentele de bază, printre care carnea şi produsele din carne, în loc de TVA general de 20%, pentru scăderea evaziunii şi a preţurilor ...
Fermierii care lucrează direct cu pământul şi cu animalele pentru a obţine alimentele cu TVA redusă la 9% au costuri de producţie la care Taxa pe Valoarea Adăugată va rămâne tot de 24%, ceea ce le obturează fluxul de încasări şi plăţi....
Scăderea TVA la carne şi produse din carne, de a 24% la 9%, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va contribui la salvarea de la faliment a multor firme din domeniu, va ajuta la creşterea consumului şi va aduce la buget 300 de milioane de euro din ...
Guvernul Ponta vizează reducerea TVA cu până la 3 puncte procentuale în 2015-2016, însă măsura poate fi aplicată fără să afecteze încasările bugetare doar dacă evaziunea fiscală este redusă, susţin specialiştii.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, susţine, într-un răspuns la o întrebare adresată de un senator PSD privind reducerea TVA la produsele ecologice, că, potrivit unei Directive a Comisiei Europene, cota de TVA la toate produse alimentare nu se...
Reprezentanţii operatorilor din industria cărnii vor ca experţii organizaţiilor implicate în campania de reducere a TVA la carne să fie invitaţi la discuţiile cu misiunea FMI. Ei cer reducerea acestei traxe de la 1 ianuarie 2015, în caz contrar avert...
Miercuri, 26 noiembrie 2014, Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului şi Ramuri Conexe – SINDALIMENTA - a semnat protocolul de susţinere a campaniei de reducere a TVA la carne ...
Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, ar putea încheia în octombrie achiziţia a două unităţi de producţie, în urma căreia producţia şi afacerile companiei vor creşte cu 70-80% în următorii 3 ani. Estimările pentru 2014 al...
Reducerea la 5% a taxei pe valoare adăugată la carne şi preparate din carne, de la 24% cât este în prezent, ar putea determina scăderea preţurilor acestor produse cu până la 15%, a anunţat, joi, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, Alex Jurcon...
O coaliţie patronală formată din producători şi procesatori de carne a prezentat, joi, o scrisoare deschisă prin care va solicita Fondului Monetar Internaţional (FMI) să ia în calcul „posibilitatea exprimării unui acord privind reducerea cât mai rapi...
Potrivit datelor INS, citate de iniţiatorii campaniei “Taie TVA la carne”, un român consumă aproape 58 de kilograme de carne în fiecare an. Din acest total, 18,5 kilograme reprezintă consumul de carne de pui, 11,8 kilograme de carne de porc, 3,2 kilo...