plachie - ultimele știri
Preparatul are o istorie de câteva sute de ani, regăsindu-se şi într-una dintre povestirile lui Ion Creangă, ”Capra cu trei iezi”. Secretul gustului savuros al plachiei stă în tragerea la tigaie a fâşiilor de porc afumate şi în combinarea legumelor c...
Carnea de peşte este uşoară şi gustoasă şi poate fi gătită şi în această perioadă, chiar dacă unii ţin Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel....
Plachia este una dintre mâncărurile tradiţionale româneşti de peşte, cu un sos dulce-acrişor, pe baza de ceapă. Pentru preparare se foloseşte peşte alb cu carnea dulceagă, crapul fiind peştele ales cel mai des....
Pescarii dobrogeni au un fel anume de a găti peştele: are o savoare şi o dulceaţă, absolşut incredibilă. Nu ştiu ce face ca mâncărurile dobrogene să aibă gustul acela. Să fie apă de Dunăre, aerul, pământul, oamenii?...
Plachia de peşte la cuptor este una din cele mai gustoase mâncăruri de peşte şi este cel mai des întâlnită în Dobrogea sau pe cursul Dunării....
Sosul de roşii oferă mereu un gust deosebit peştelui. Încearcă această combinaţie din reţeta de plachie de peşte.
Peştele este unul dintre ingredientele care nouă ne plac foarte mult. Nu ratăm nicio ocazie şi nicio reţetă specială pe care să o preparăm.
Despre roşii, care sunt un ingredient principal al acestei reţete de plachie de crap cu orez şi sos brun, trebuie să ştii că sunt un inamic al colesterolului. Ca să nu ai probleme cu „colesterolul rău“ este bine să consumi 200 g de roşii proaspete, l...
De câteva zile aveam în minte plachia de caras la cuptor pe care obişnuia să mi-o prepare tatăl meu când încă stăteam acasă, în casa părinţilor mei. Şi acum, când merg în vizită, tata mă aşteaptă cu acest preparat. Îmi place mult şi nu numai pentru c...
Dacă v-aţi săturat de tradiţionala friptură şi de sarmale, de Revelion puteţi testa câteva reţete de peşte şi veţi avea o masă mai uşoară şi foarte gustoasă....
Nu numai oamenii Dunării ştiu să prepare o adevărată plachie, ca la mama acasă. Ci şi bucovinenii. O demonstrează chiar această reţetă „pescuită“ din cartea lui Radu Anton Roman – „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“.
„Da, avem bucătărie autentică, iar România este cu adevărat gustoasă!“, spunea cu ceva vreme în urmă maestrul Ştefan Bercea. Preparatele româneşti ţin pasul cu vremurile, iar reţetele mâncărurilor transmise din generaţie în generaţie nu se vor pierde...
Timpul de preparare al acestui fel de mâncare este destul de scurt, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. De departe, unul dintre preparatele ei preferate, plachia de peşte este considerată de Mariana Drăguş, bucătarul de la Hazard, drept una di...
Campanie „Adevărul de Seară”. Învaţă să mănânci sănătos Plachia de peşte, plină de vitamine şi fier!
Timpul de preparare al acestui fel de mâncare este destul de scurt, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. De departe, unul dintre preparatele ei preferate, plachia de peşte este considerată de Mariana Drăguş, bucătarul de la Hazard, drept una di...