hribi - ultimele știri
Pentru că este în toi sezonul conservelor pentru iarnă, prin pieţe se comercializează cantităţi uriaşe de bureţi, la mare căutare fiind ghebele de toamnă. În spatele bogăţiei de pe tarabe se află o armată de culegători.
După reuşita unui eveniment similar de la Parcul Natural Vânători Neamţ, cei dornici de un festin culinar şi cultural sunt invitaţi la Agapia, la un adevărat festival al gusturilor.
Extrem de gustoase, aromate şi hrănitoare, chiftelele cu ciuperci le înlocuiesc cu succes pe cele clasice, din carne tocată.
Zacusca de hribi este o delicatesă din Moldova, care necesită puţine ingrediente şi o perioadă scurtă pentru preparare. Pentru reuşita mâncării tradiţionale româneşti este nevoie de respectarea ordinii în care se pun la fiert legumele şi de steriliza...
Acest fel de mâncare este deosebit de gustos, în special datorită aromei specifice a ciupercilor de pădure, şi se poate prepara rapid.
Un bărbat din comuna Zamostea, judeţul Suceava, a publicat pe contul personal de Facebook mai multe fotografii cu hribi care ar fi răsărit de sub zăpadă la sfârşitul lunii ianuarie....
Catalogate de către nutriţionişti între cele mai sănătoase alimente din lume, ciupercile conţin multe minerale - calciu, cupru, potasiu, fosfor, magneziu, acizi organici, substanţe organice, oligoelemente şi vitamine.
Pentru sătenii din nordul Moldovei, ciupercile (bureţii) erau ingrediente de bază pentru tot felul de mâncăruri, gătite mai ales în zilele de post.
Pentru că tot au apărut primii hribi, renumitul bucătar sălăjean Mircea Groza ne propune o reţetă veche, ţărănească, simplă, dar delicioasă.
Pentru că suntem în post, unele preparate precum sarmalele sunt pur şi simplu tăiate din meniu. Un bucătar din Maramureş ne dezvăluie o reţetă după care bunica lui, orginară din Maramureşul istoric, pregătea samalele de post cu două feluri de ciperci...
Ţara Oaşului nu se poate lăuda cu foarte multe mâncăruri tradiţionale gustoase, dar cele câteva renumite sunt unice în ţară şi au un gust inconfundabil. Cele mai apreciate sunt „boacele (sarmalele) cu păsat şi hribe”, pregătite după o reţetă veche de...
Temperaturile au scăzut în munţi, iar culegătorii se întorc acasă faliţi, acesta fiind cel mai slab an din ultimii zece
Sub titlul „Festivalul Hribului", pensiunile agroturistice din zona Vama s-au reunit pentru a oferi turiștilor și localnicilor un adevărat regal culinar și de tradiții specifice locurilor....