garnitura - ultimele știri
Fructele oleaginoase sunt alimente pe care le consumăm cu mare plăcere de fiecare dată şi sunt şi sănătoase. Problema intervine, în schimb, atunci când ignorăm cantitatea, avertizează nutriţionistul Mihaela Bilic.
Preparatul se poate pregăti foarte uşor şi de către un neavizat în arta gastronomiei. Gustul deosebit al păstrăvului este dat de o combinaţie de condimente, dar şi de un mic truc care împiedică sărarea excesivă a peştelui....
“Atâtea rateuri lamentabile am văzut la piure, încât mi-e teamă să mai gust, pe unde mă duc. Pare mai greu să faci un piure catifelat şi totuşi dens decât o oală de sarmale în cuib”, nota Radu Anton Roman, regretatul gastronom, despre cea mai simplă ...
Garnitură nelipsită de pe mese, salata de roşii este un preparat uşor şi deosebit de sănătos. Există însă câteva ingrediente care dau savoare mâncării. Reţeta unei salate perfecte de roşii o aflăm din cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (E...
Ciolanul la cuptor poate fi delicatesa oricărei mese festive, atunci când este gătit cum trebuie şi este parfumat de ingredientele potrivite....
Despre cea mai comună garnitură care însoţeşte cu succes o friptură, regretatul gastronom Radu Anton Roman spunea că se pregăteşte mai greu decât o oală cu sarmale. Pentru gospodinele care nu doresc să dea greş cu acest preparat, Roman a publicat paş...
Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla este un superaliment pentru organism şi compania ideală pentru orice friptură. Cea mai bună salată se face cu sfeclă coaptă în cuptor sau pe grătar....
Lângă carnea făcută la grătar, bine condimentată, puteţi asorta o cremă de verdeţuri care să echilibreze masa şi, în acelaşi timp, să nu taie pofta de mâncare....
Consumată în oţet, proaspătă sau coaptă, sfecla este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Cea mai bună salată se face însă cu sfeclă coaptă în cuptor sau pe grătar, la care se adăugă puţin hrean....
Cine ar putea refuza o friptură suculentă? Iar carnea de vită poate fi foarte fragedă dacă ştii cum să o prepari. Iată cum se face cel mai bun muşchi de viţel cu ardei gras!
fără imagine
Trenul japonez Maglev şi-a bătut propriul record de viteză, după ce săptămâna trecută atinsese aproape 600 de kilometri pe oră. Astăzi, Maglev a ajuns la 603 kilometri pe oră într-un test experimental.
Circulaţia metroului a fost perturbată, miercuri seară, în Capitală, după ce pe Magistrala 2 a metroului bucureştean un sens a fost blocat în urma unei defecţiuni electrice care adus la degajare de aburi şi fum.
Nimic nu poate egala gustul unei fripturi rumene. Pentru ca masa să fie şi mai îmbietoare, iar aroma desăvărşită, e musai să aibă alături o garnitură de legume.
Trenul de mare viteză este construit în premieră de firma Softronic din Craiova şi atinge 160 de kilometri pe oră. Garnitura va fi testată cu 600 de saci de nisip pentru a se stabili dacă îndeplineşte exigenţe de siguranţă.
Trenul de mare viteză este construit în premieră de firma Softronic din Craiova şi atinge 160 de kilometri pe oră.
Primul tren de mare viteză construit în România a ajuns, joi, în Gara de Nord din Capitală. Momentan, garnitura este în perioada de probe şi, cel mai probabil, va începe să circule cu pasageri din luna martie a acestui an.
Mai multe trenuri de metrou urmeză să ajungă în Capitală în următoarea perioadă, iar primul dintre acestea, botezat Dunărea, s-a oprit la Bucureşti joi seară. Imediat după ce va fi supus mai multor teste, noul tren va circula pe liniile subterane din...
Iată o alegere potrivită pentru masa de Crăciun dacă nu-ţi place sau nu poţi mânca porc. Este uşor de preparat şi o poţi face în multe feluri. Umplutura pe care ţi-o propunem te va face să-ţi aduci mereu aminte de ea....
În noaptea de miercuri spre joi artişti grafferi din întreaga ţară au participat la cea mai amplă operaţiune de artă urbană iniţiată de Apa Nova în parteneriat cu Metrorex. O garnitură cu şase vagoane a fost pictată cu motive acvatice pentru a puncta...
Un designer din Marea Britanie crede că a venit cu o soluţie pentru schimbarea transportului public cu trenul. Paul Priestman, de la grupul de designeri Priestmangoode, a venit cu ideea trenurilor care nu mai opresc în gări ci-şi schimbă pasagerii di...