Sâmbătă, 5 Iulie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
dragos petrescu - ultimele știri
Povestea de succes a milionarului Dragoş Petrescu de la „Imperiul Leilor”. De ce n-a vrut să-l lase pe ambasadorul Olandei să intre în restaurantul său
Antreprenorul Dragoş Petrescu, investitor la „Imperiul Leilor 2022”, fondator al lanţului „City Grill”, a povestit la emisiunea „La cină cu Ionela Năstase”, la Digi24, cum a ajuns astăzi la o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro.
Vedete
01 iun. 2022
Romanian Business Leaders lansează Decalogul antreprenorilor români
Romanian Business Leaders lansează decalogul antreprenorilor români. „10 măsuri sunt necesare, în opinia antreprenorilor români, ca România să nu se oprească din creşterea economică, în condiţiile recesiunii globale”, consideră RBL.
Economie
27 mai 2022
Angajaţii din restaurante nu au dreptul să verifice veridicitatea certificatului „verde”. Ce faci dacă stai pe terasă, dar toaleta e înăuntru?
Patronatele din industria ospitalităţii susţin că angajaţii din restaurante nu au dreptul să verifice veridicitatea certificatului „verde” cel care dovedeşte fie că posesorul a fost vaccinat sau a trecut prin Covid-19, fie că a fost testat negativ.
Economie
22 sept. 2021
Patronii restaurantelor vor putea verifica în timp real cine s-a vaccinat. Cei care nu s-au imunizat vor fi testaţi. Cine suportă costurile
Patronii restaurantelor vor avea acces la o bază unică de date în aşa fel încât orice cetăţean român vaccinat să poată fi uşor identificat, au declarat marţi reprezentanţi ai industriei ospitaliere în urma discuţiilor purtate cu premierul Florin Cîţu...
Economie
06 apr. 2021
Vaccinarea anti-Covid, „paşaport” pentru accesul în restaurante. Ce reguli ar putea fi impuse clienţilor care nu s-au imunizat
Vaccinarea anti-Covid a fost luată în calcul pentru accesul în restaurante, în cadrul discuţiilor care au avut loc marţi între reprezentanţii industriei ospitaliere şi premierul Florin Cîţu fiind abordate şi alte posibile reguli ar putea fi impuse cl...
Economie
06 apr. 2021
Dragoş Petrescu reintră în Imperiul Leilor: „E extrem de important să descoperi oportunitate aflată în spatele oricărei crize“
Dragoş Petrescu este cel de-al treilea leu care intră în Imperiul Leilor. Cu o experienţă de peste 30 de ani în mediul de afaceri, el va căuta în cel de-al doilea sezon al show-ului tineri antreprenori care au curaj, perseverenţă şi asumare....
TV
21 dec. 2020
Condiţiile în care restaurantele ar putea fi deschise la 1 septembrie. Ce au cerut patronii
Dragoş Petrescu, preşedintele HORA a declarat la ieşirea de la discuţiile cu reprezentanţii Guvernului că speră ca restaurantele să se deschidă la interior la data de 1 septembrie, aşa cum a declarat în ultimele două zile premierul Ludovic Orban.
Economie
26 aug. 2020
Antreprenor HoReCa: 400.000 de oameni riscă să fie concediaţi. Restaurantele nu sunt focare de infecţie
Dragoş Petrescu, antreprenor HoReCa a declarat, într-un interviu acordat „Marius Tucă Show” că 400.000 de oameni riscă să fie concediaţi....
Economie
17 iul. 2020
Guvernul va susţine cu 350 milioane de euro HoReCA, transportul internaţional şi industria de spectacole, în următoarea lună
Guvernul va distribui 350 de milioane de euro către HoReCa, transport internaţional şi industria de spectacole în următoarea lună, pentru a susţine aceste industrii, printre cele mai afectate de criză.
Economie
04 iun. 2020
Încep să se vadă efectele pandemiei: Turismul e la pământ. 5.000 de restaurante rămân închise. Terasele funcţionează la 20% din capacitate
Încep să se vadă efectele pandemiei şi din punct de vedere economic, având în vedere anularea rezervărilor pentru sejururile turistice, închiderea a circa 5.000 de restaurante şi funcţionarea teraselor la 20% din capacitate din cauza regulilor de dis...
Economie
01 iun. 2020
Redeschiderea teraselor: Câte persoane ar putea sta la o masă şi la ce distanţă
Patronatele din domeniul HoReCa, unul dintre sectoarele cele mai afectate de distanţarea socială, cer redeschiderea teraselor, propunând anumite măsuri de protecţie.
Economie
14 mai 2020
Când se deschid terasele. Data anunţată de industrie
Terasele localurilor din România se vor deschide în curând, anunţă antreprenorii din industria HoReCa, după ce au ajuns la un acord cu Guvernul....
Economie
10 mai 2020
Secretele succesului: cum au reuşit investitorii de la „Imperiul Leilor“ să facă afaceri de milioane de euro
Cei cinci investitori de top de la „Imperiul Leilor“, emisiunea care se va difuza în curând la Pro TV, au dezvăluit care este secretul succesului lor în afaceri.
TV
20 ian. 2020
Domeniul care angajează 50.000 de persoane
Deficitul de personal se resimte în întreaga economie, fiind de cele mai multe ori greu de acoperit în ciuda eforturilor pe care le fac angajatorii.
Economie
10 apr. 2019
Scenariu de film: Dragoş Petrescu aşteptând răbdător...
Lido era, cred, cea mai cunoscută şi mai faimoasă terasă din Bucureşti în vremea comunismului, generaţii întregi şi-au băut berea acolo. Era locul nostru de întâlnire în studenţie, dar nu cred că am mâncat vreodată la Lido, ci doar am băut bere.
Opinii
29 mai 2017
Cel mai mare lanţ românesc de restaurante se extinde. Un nou restaurant City Grill se deschide în centrul comercial Băneasa Shopping City
City Grill, cel mai mare lanţ românesc de restaurante, deţinut de omul de afaceri Dragoş Petrescu, se extinde şi deschide un nou restaurant, în centrul comercial Băneasa Shopping City, în urma unei investiţii de 250.000 de euro.
Economie
22 sept. 2016
Portretul neromanţat al lui Dragoş Petrescu, omul din spatele celui mai mare grup românesc de restaurante
„Adevărul Financiar“ a stat de vorbă cu Dragoş Petrescu, proprietarul şi CEO-ul grupului de restaurante şi cafenele City Grill, cea mai mare afacere românească de acest gen. Discuţia a născut răspunsuri directe, opinii diplomate, gânduri spontane sau...
Economie
18 iul. 2016
Legea antifumat va reduce încasările restaurantelor cu 10% pe primele trei luni şi se va aplica incusiv în cluburi private
Patronatul din industria ospitalităţii, HORA, a anunţat că, pe termen scurt, încasările restaurantelor vor scădea, pe fondul interzicerii fumatului în spaţii închise, însă după această perioadă afacerile îşi vor reveni....
Economie
17 mart. 2016
Impozit pe bacşiş, noi controverse. De ce resping chelnerii şi patronii de restaurante proiectul Ministerului de Finanţe
Proiectul Ministerului de Finanţe de a impune un impozit pe bacşiş naşte noi controverse, în condiţiile în care operatorii din domeniul restaurantelor cer ca ospătarii să fie cei amendaţi de neînregistrarea bacşişului şi reclamă o serie de situaţii „...
Economie
17 apr. 2015
Legalizarea bacşişului: o nouă taxă? Cum se poate aplica şi ce probleme ridică iniţiativa ANAF
În lupta cu evaziunea, ANAF pregăteşte acum includerea bacşişului pe bonul fiscal şi impozitarea acestuia. Proprietarii de restaurante se tem că măsura va transforma acest comision într-o taxă obligatorie pentru clienţi şi că va fi greu de implementa...
Economie
02 apr. 2015
Patronii de restaurante vor ca perioada de suspendare a activităţii dispusă de ANAF să scadă la sub 30 de zile
Asociaţia Restaurantelor din România, condusă de Dragoş Petrescu, proprietarul unităţilor City Grill, propune ca perioada de suspendare a activităţii de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să poată fi mai mică de 30 de zile, iar pr...
Economie
31 mart. 2015
TVR şi CNSAS vor colabora pentru ca telespectatorii să cunoască istoria perioadei comuniste
Televiziunea Română şi CNSAS au semnat un protocol de colaborare, al cărui scop este realizarea de emisiuni, evenimente şi proiecte comune care vizează cunoaşterea istoriei perioadei comuniste şi dezvoltarea unei culturi politice democratice în Român...
TV
05 mart. 2015
„Pescăruş”, restaurantul „de fiţe” al vechii elite comuniste, este adus în era capitalismului cu investiţii de peste 450.000 euro
Restaurantul „Pescăruş”, celebra atracţie culinară preferată de vechile elite comuniste cum ar fi Gheorghiu-Dej sau Nicu Ceauşescu, va fi transformat cu o investiţie iniţială de 450.000 de euro de antreprenorul Dragoş Petrescu, care deţine grupul Cit...
București
27 feb. 2015
Succesul în afaceri, povestit de cei care au reuşit. Ce vă sfătuiesc antreprenorii
Mai mulţi antreprenori de succes, speakeri la conferinţa „Inovaţie în afaceri – Ei au Reuşit“, organizată de compania de consultanţă RisCo, au explicat câteva dintre principiile după care s-au ghidat în business. Redăm, în continuare, câteva sfaturi ...
Economie
23 oct. 2014
GALERIE FOTO La 135 de ani, Caru’ cu Bere are vânzări de 15.000 de euro pe zi. Repere din istoria localului aflat în Centrul Vechi
Localul bucureştean înfiinţat în 1879 atrage 2.500 de clienţi zilnic, din care 1.000 sunt străini. La fiecare consumaţie, ei achită o notă de plată medie de 35 de euro....
Economie
16 oct. 2014
Dragoş Petrescu, City Grill, sfat pentru antreprenorii aflaţi la început de drum: Fiţi disciplinaţi şi să aveţi actele în regulă
Dragoş Petrescu, cel care deţine restaurantele Caru cu Bere şi reţeaua City Grill, le transmite antreprenorilor aflaţi la început de drum un mesaj clar şi concis: să fie disciplinaţi, să ştie să se prezinte şi să aibă actele în regulă. Sunt trei elem...
Economie
13 oct. 2014
Cei 11 care ne pot scăpa de tiranie
„Corupţia reprezintă o altă formă de tiranie“, spunea, la Bucureşti, vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Antreprenoriatul pe principii sănătoase e o altă formă de libertate, spune logica inversă. Iar poveştile de viaţă şi de business a 11 antreprenori a...
Opinii
30 mai 2014