barista - ultimele știri
articol publicitar
Pentru că petreci mai mult timp acasă, ai timp să înveţi mai multe lucruri. Unul dintre acestea este cum să faci o cafea bună. Nu este mare filosofie, un espresso clasic este alcătuit din 60 mililitri de apă şi 15 grame de cafea.
Campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea, românul Dan Băcăinţan, a obţinut un succes important la cea mai prestigioasă competiţie din lume, dedicată cafelei, organizată în Brazilia.
articol publicitar
Oricine poate fi barista! Sau, mai bine spus, poate încerca să fie barista, la el acasă. Cu o condiţie: să aibă mereu la îndemână la o cafea bună şi variată şi, în egală măsură, un espressor performant....
Laurenţiu Ştefan, trainer la „Transylvanian Barista Academy“, a explicat pentru „Adevărul“ cum preparăm cea mai bună cafea acasă. El a susţinut că este un mit ideea că aparatul cu care preparăm cafeaua trebuie să fie foarte scump şi performant pentru...
Cafékultour, săptămâna cafenelelor o aduce la Timişoara pe Nana Holthaus-Vehse, care a pregătit un inedit show barista.
Începerea unei afaceri stă mereu în formulă curaj+risc. Un astfel de exemplu vine de la Gabriela Butnaru (24 ani), o tânără din Iaşi care a găsit reţeta vieţii ei: după ce a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare, tânăra şi-a făcut curaj ş...
O cafea nu înseamnă doar să fierbi în apă câteva boabe râşnite, ci o adevărată artă. La Constanţa s-a desfăşurat în acest week-end Campionatul Regional de Barista....
În perioada 18 – 21 septembrie, la Constanţa va avea loc competiţia regională de barista. Evenimentul se va desfăşura la Maritimo Shopping Center....
Bogdan Lauric, un barista (specialist în prepararea cafelei) din Timişoara, arată cum ar trebui, de fapt, să ne bucurăm de aroma cafelei pe care o bem în fiecare zi.
Acest sfârşit de săptămână oferă tuturor celor aflaţi în capitala Banatului nenumărate oportunităţi de a petrece timpul liber, cu evenimente pe toate gusturile....
În weekend-ul care urmează, oraşul de pe Bega găzduieşte Campionatul Regional de Barista, prima competiţie de acest gen din 2012 în Timişoara. Organizat la demisolul mall-ului, evenimentul va fi precedat de antrenamentele bariştilor înscrişi, care vo...
Concursul regional de „barista” (specialist în prepararea cafelei) va avea loc în curând pentru a-i desemna pe cei care, în urma participării la campionatul național, vor putea să își reprezinte țara la competiția mondială. Pentru o asemenea onoare, ...
Comunitatea pasionaţilor de cafea s-au întâlnit la Iulius Mall din Timişoara pentru ediţia locală a celui mai mare concurs de specialitate, Barista 2011. Concurenţii profesionişti puteai fi număraţi pe degetele de la o mână....
„Vio” a câştigat, în primăvară, la Braşov, campionatul regional pentru barmani specializaţi în prepararea cafelei. El serveşte clujenii cu licoarea neagră la un local din centrul oraşului.
Flori cu trei până la nouă-zece petale, frunze, inimoare, iepuraşi. Toate acestea sunt desene ce au fost realizate în cafea cu frişcă, de cei mai pricepuţi barista din regiune.