asociatia pro consumatori - ultimele știri
Închiderea pieţelor afectează 10 milioane de români, atât mici comercianţi şi producători agricoli, dar şi pensionari care îşi cumpărau fructele şi legumele din pieţele agroalimentare tip hală, la preţuri situate pe la jumătatea celor din hipermarket...
Constanţa are cea mai scumpă apă din România, conform unui clasament naţional întocmit de Asociaţia Pro Consumatori. De Ziua Mondială a Apei, marcată la 21 martie, activiştii au lansat campania de educare intitulată „Tu ştii ce apă bei?“
Un studiu efectuat recent de Asociaţia Pro Consumatori a relevat faptul că majoritatea murăturilor aflate pe rafturile supermarketurilor conţin aditivi care pot determina apariţia cancerului gastric. Membrii asociaţiei recomandă murăturile făcute în ...
Sosurile din comerţ sunt pline de aditivi alimentari. În plus, consumate în exces, favorizează, între altele, apariţia obezităţii şi a bolilor cardiovasculare. Aşa arată cel mai recent studiu făcut de Asociaţia Pro Consumatori (APC), care a analizat ...
Una din două conserve de ton care se găsesc la rafturile magazinelor conţine peşte contaminat cu Cesiu 137, un izotop radioactiv al acestui element chimic. Concluzia se desprinde dintr-un studiu făcut de Asociaţia Pro Consumatori, în cadrul căruia au...
O nouă analiză asupra etichetelor produselor de post din magazine arată că cele mai multe conţin chimicale. Nutriţioniştii îi sfătuiesc pe cei care în această perioadă ţin post să înlocuiască humusul şi pateul vegetal cu fructe şi legume de la piaţă.
Un studiu comandat de Asociaţia Pro Consumatori (APC) relevă că doar 10 la sută din 35 de produse de post testate de specialişti nu au aditivi alimentari, în timp ce unul din două conţine acid citric, unul din patru conţine metabisulfit de sodiu, iar...
Consumul de pate de ficat poate fi dăunător, susţin specialiştii în alimentaţie publică. Aceştia atrag atenţia că resturile de salam şi de piele din care sunt făcute cele mai multe conserve comercializate pe rafturile magazinelor pot cauza, în timp, ...
Brânzeturile ambalate din hipermarketuri sunt adevărate bombe calorice, fiind îmbuibate cu aditivi alimentari dintre cei mai periculoşi. Din compoziţia lor nu lipsesc amidonul, clorura de calciu, nitratul de sodiu sau natamicina, arată cel mai recent...