Daniel Bîlbă

Specialist în comunicare

Ion Aion este absolvent de teologie şi de limbi clasice, preot ortodox de 11 ani, doctor în teologie şi traducător publicat de Patriarhia Ortodoxă Română. A renunţat la veştmintele bisericeşti, şi-a dat demisia din preoţie şi s-a hotărât să vorbească.

Exista numeroşi traineri şi coach-i care susţin ca deţin secretul pentru a deveni un lider de succes şi care iţi prezintă reţete sigure de urmat. Dr. Ichak K. Adizes se diferenţiază de aceştia prin faptul că susţine că nu existã un lider perfect. Managerii, sunt oameni în carne şi oase, cu slăbiciuni, influenţati de multe ori de propriile prejudecăţi şi idiosincrazii, care eşuează în unele domenii şi excelează în altele.

Cum ar fi ca un preot sau un pastor sã-şi îndrume credincioşii care au simptomele unor afecţiuni de naturã psihicã, sã consulte şi un psiholog, psihanalist sau un psihiatru şi cum ar fi, ca la rândul lor, cei din urmã sã le recomande anumitor pacienţi frecventarea unor slujitori ai Domnului ? Un psihanalist de talia lui C.G. Jung a avut aceastã iniţiativã pe care a considerat-o terapeuticã, şocând preoţii din Biserica Romano-Catolicã.

Vezi mai multe