Supa de porc mistret cu un euro portia
0Varietatea bucatariei din Mauritius este pe masura reliefului insulei. Restaurantele combina retete traditionlae indiene cu cele chinezesti sau creole. Preturile din restaurantele din Mauritius sunt
Varietatea bucatariei din Mauritius este pe masura reliefului insulei. Restaurantele combina retete traditionlae indiene cu cele chinezesti sau creole. Preturile din restaurantele din Mauritius sunt foarte mici. Cu un euro poti savura un pranz delicios, undeva la o terasa din oras. Restaurantele chinezesti sunt la fel de ieftine si se gasesc la tot pasul. Puiul prajit, in sos de ansoa, cu garnitura de orez este un deliciu care nu lipseste din nici un meniu. Puiul intreg se coace la cuptor si se stropeste cu un sos de lamaie si ananas. Dupa ce este gata se inveleste in frunze de palmier si se lasa la inabusit pret de zece minute. Mancarurile creole sunt foarte bogate in peste si fructe de mare. Majoritatea contin scoici, crabi, creveti sau homari, iar dintre supe, cea mai populara este supa de porc mistret, cu crutoane. Bananele, pepenele galben sau papaya nu lipsesc din nici un meniu, salatele de fructe exotice fiind la mare cautare in restaurantele de pe insula. Ca bautura, este recomandata berea locala, Blue Marlin, combinata cu Phoenix, un rom alb de calitate.