Joburi de figuranţi pentru absolvenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru şomeri se găsesc tot mai puţine joburi în Caraș-Severin, în momentul de față
Pentru şomeri se găsesc tot mai puţine joburi în Caraș-Severin, în momentul de față

Agenţiile judeţene de şomaj din toată ţara organizează vineri, 23 septembrie, o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Asta înseamnă că vor fi 86 de târguri de joburi pentru absolvenţii de liceu şi facultate, la oficiile de ocupare a forţei de muncă locale.

Vor participa, la nivel naţional, peste 1.000 de firme care au nevoie de lucrători în diverse domenii, în general prost plătite.

Cele mai multe oferte de joburi vor fi prezentate la târgurile din Bucureşti, Dâmboviţa, Iaşi, Arad şi Timiş.

Se vor face angajări în industria textilă (mai ales pe poziţii de necalificaţi), în asigurări şi reasigurări, comerţul cu amănuntul, construcţii şi în domeniul serviciilor de pază şi protecţie.

Absolvenţii fără studii superioare sunt aşteptaţi să aplice pentru meserii precum confecţioner articole textile şi îmbrăcăminte, agent de asigurări, agent de pază, de vânzări, figuranţi de film, zidari şi dulgheri.

Pentru absolvenţii cu studii superioare există oferte de agenţi asigurări, consilieri vânzări, inspector asigurări, consultanţi financiari, economişti şi ingineri.

Bacalaureatul deosebit de exigent desfăşurat anul acesta a făcut ca aproape 100.000 de absolvenţi de liceu să pice examenul de maturitate. Prin urmare, numărul şomerilor proveniţi din această categorie a crescut, comparativ cu anii trecuţi.

Din iunie şi până la sfârşitul lui august s-au înregistrat la oficiile de şomaj aproape 28.000 de absolvenţi de liceu.

Cele mai multe indemnizaţii de şomaj pentru absolvenţii de 12 clase se plătesc în judeţele Giurgiu, Teleorman şi Bacău.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite