Copiii “stranierilor” au dreptul la alocaţii europene
0Dupã 38 de ani de la apariţia legii potrivit cãreia copii cu unul sau ambii pãrinţi plecaţi la muncã în statele UE au dreptul la o alocaţie plãtitã de statele gazdã, MAE lanseazã o campanile de comunicare pentru promovarea acestor drepturi care se aplicã şi în România încã de acum doi ani.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi organizaţia "Alternative Sociale" au încheiat un parteneriat pentru proiectul "Combaterea efectelor negative ale migraţiei în rândul copiilor şi al bătrânilor de acasă", care se va desfăşura pe perioada 2009 - 2011, anunţă instituţia. Legea existã din anul 1971 şi se aplicã în România din 2007, odatã cu adererea la UE.
Programul include o campanie de informare şi de sensibilizare asupra problemelor pe care le implică fenomenul migraţiei pentru muncă. Astfel, programul se va desfăşura la nivel naţional şi internaţional şi va promova modalităţile prin care copiii rãmaşi în România pot beneficia de alocaţie din partea statului în care pãrinţii lor lucreazã legal.
Campania se va desfăşura la nivel naţional şi internaţional în perioada 2009 - 2011 şi include: un spot radio difuzat la nivel naţional şi internaţional, 2.000 de postere şi 10.000 de pliante, 3.000 de ghiduri practice destinate părinţilor.
Citiţi pe adevarul.it şi adevarul.es care este modalitatea de obţinerea a acestor sume şi care este valoarea lor.