"Un litoral mai curat" cu peste 44 de tone de deşeuri, în această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

44 de tone de gunoaie din cele 490 de module pentru colectarea selectivă a deşeurilor amplasate pe 50 km de plajă, între Năvodari şi Vama Veche, au fost colectate în vara acestui an, în cadrul

44 de tone de gunoaie din cele 490 de module pentru colectarea selectivă a deşeurilor amplasate pe 50 km de plajă, între Năvodari şi Vama Veche, au fost colectate în vara acestui an, în cadrul campaniei "Litoral curat".

Campania "Litoral curat" s-a desfăşurat pe perioada sezonului estival, pe plajele din oraşul Constanţa şi în staţiunile Mamaia, Eforie Sud, Năvodari, Neptun, Olimp, Jupiter, Saturn, Mangalia şi Vama Veche. Coşurile pentru colectarea selectivă a deşeurilor au fost amplasate pe litoral, pe o lungime de 50 de kilometri de plajă. După colectare, deşeurile au fost trimise către reciclare.

În această vară, peste 60 de voluntari ai ONG-ului Mare Nostrum au realizat acţiuni demonstrative de curăţare a plajelor şi au monitorizat gradul de curăţenie al litoralului românesc. Totodată, o caravană de voluntari a circulat pe plaje pentru a informa şi educa turiştii cu privire la importanţa păstrării plajelor curate.

În perioada 1 iulie-15 septembrie au fost colectate de la operatorii de plajă 13 tone de hârtie şi carton, 28 tone de PET şi folie de plastic, precum şi aproximativ 3 tone de aluminiu.

Din 2005, când a fost lansat proiectul, 100 de tone de deşeuri au fost colectate în vederea reciclării.
Proiectul "Litoral curat" a vizat, pentru al treilea an consecutiv, creşterea gradului de conştientizare a utilizatorilor de plaje cu privire la menţinerea unor plaje curate pentru protejarea mediului înconjurător, precum şi creşterea gradului de iniţiativă civică în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea materialelor. (Francisca M. Catană)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite