Un senior „La masa Adevărului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, este, alături de Ion Diaconescu, seniorul ţărăniştilor, printre puţinele personalităţi politice care mai pot depune mărturie, ca participanţi activi, despre evenimentele care au marcat istoria românească a secolului XX.

Născut la 18 martie 1917, seniorul liberal a strâns peste 70 de ani de activitate politică, formându-se în proximitatea celor care au condus România interbelică. Carnetul de membru al PNL i-a fost semnat de Dinu Brătianu. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1938, a fost profesor de drept constituţional şi avocat.

Anii detenţiei politice l-au marcat, dar l-au şi întărit. După ce a fost arestat de două ori, în 1952 este trimis la Canal. Eliberat doi ani mai târziu, seniorul liberal a început să aibă de-a face cu Securitatea. El spune, însă, că n-a făcut rău nimănui. „Adevărul este că acum 50 de ani nu am avut puterea să refuz (n.r. colaborarea) din cauza anchetelor Securităţii. Am dat o mulţime de declaraţii sub semnătura mea, fără să deranjez pe nimeni”, spunea, nu cu multă vreme în urmă, Mircea Ionescu-Quintus.

Vă propunem un dialog despre trecut, prezent şi viitor cu un politician care a influenţat, indiscutabil, viaţa politică românească din ultimii 20 de ani.

Nu în ultimul rând, dacă aveţi vreo chestiune care vă preocupă sau întrebări care vă frământă, nu ezitaţi să le prezentaţi la rubrica dedicată comentariilor. Adreseaza-i întrebări lui Mircea Ionescu-Quintus.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite