Dan Nica despre acceleratul deraiat: "E nevoie de două persoane să desfacă respectivele şurburi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Nica despre acceleratul deraiat: "E nevoie de două persoane să desfacă respectivele şurburi"
Dan Nica despre acceleratul deraiat: "E nevoie de două persoane să desfacă respectivele şurburi"

Ministrul de Interne Dan Nica a declarat vineri, referitor la trenul accelerat care a deraiat luni lângă Craiova, că buloanele care ţin şinele nu puteau fi desfăcute de o singură persoană.

"Sunt mai multe suspiciuni. În calitate de persoană care nu se pricepe la şuruburi, şi în urma unor expertize tehnice, vă spun că e nevoie de două persoane să desfacă respectivele şurburi de la calea ferată. Trebuie o anchetă complexă care să determine dacă a fost vorba de neglijenţa angajaţiilor CFR, care să nu se fi ocupat de întreţinerea liniei ferate, sau dacă este un plan pus la punct de o anumită persoană", a zis ministrul.

"Trebuie verificat şi trenul care a trecut înainte de accelerat. Se ridică uşoare semne de întrebare cum o persoană care are 50 de kilograme îmbrăcată ar fi putut să desfacă acele şuruburi“, a adăugat Dan Nica.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai spus că ştie care sunt elementele noi ale anchetei, dar nu le va divulga, pentru a nu periclita cercetarea. „Sunt foarte multe lucruri pe care le ştiu despre acest subiect, dar nu le comentez tocmai pentru a nu pune în pericol bunul mers al anchetei”, a subliniat ministrul.

  • Locomotiva şi opt vagoane din Acceleratul 1692 Timişoara Nord - Bucureşti Nord, au deraiat luni dimineaţă, la ora 2.29, între staţiile Banu Mărăcine – Malu Mare, la circa zece kilometri de Craiova. În urma incidentului, 15 persoane au ajuns la spital, însă niciuna nu a necesitat internare, toţi având leziuni uşoare.
  • Procurorii Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Craiova au dispus marţi începerea urmăririi penale împotriva principalului suspect în cazul deraierii trenului accelerat din Dolj, fostul impiegat de mişcare Vlad Florin.
  • La cîteva ore după accident, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că în cazul trenului deraiat ar fi vorba despre un act intenţionat, potrivit primelor cercetări. "După primele aprecieri ale echipelor care au venit să facă verificări (...), se pare că este un act intenţionat, pentru că au fost desfăcute nişte buloane cu o substanţă specială", a declarat Berceanu, prezent la locul acceidentului.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite