UPDATE Consilierul prezidenţial Adrian Moldoveanu: "Am fost la DNA în calitate de martor"
0Consilierul Administraţiei Prezidenţiale în Departamentul Securităţii Naţionale, Adrian Daniel Moldoveanu, a fost audiat de procurorii DNA în dosarul de corupţie de la Portul Constanţa, potrivit Mediafax.
UPDATE 16.00 Moldoveanu: "Este de datoria oricărui cetăţean, dar mai ales a unei persoane aflate în funcţie publică, să sprijine, conform legii, anchetele derulate de procurori. Am fost invitat în calitate de martor şi mi-am făcut datoria". Moldoveanu a dat o declaraţie în calitate de martor ca urmare a faptului că numele său a fost invocat de mai multe ori în nişte discuţii dintre senatorul Mircea Banias şi Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa.
Potrivit surselor citate, Moldoveanu a declarat procurorilor anticorupţie că îl cunoaşte de foarte multe vreme pe Eugen Bogatu, deoarece au făcut şcoala împreună, dar că nu l-a mai văzut de aproape şapte ani. Referitor la Mircea Banias, consilierul a declarat că a auzit de el după ce o persoană i-ar fi cerut să se întâlnească cu senatorul. Întâlnirea dintre ei nu a mai avut loc însă, deoarece senatorul nu s-a mai prezentat, context în care Moldoveanu nu ar mai fi dorit să îl întâlnească pe motiv că ar fi neserios, a mai notat consilierul în declaraţia sa, potrivit surselor citate.
Moldoveanu este şi naşul lui Sorin Blejnar, şeful ANAF.
Despre dosar
În acest dosar mai este anchetat şi senatorul PDL Mircea Banias. Iniţial în acest dosar a fost arestat preventiv şi fostul secretar general din Ministerul de Interne Laurenţiu Mironescu.
Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Constanţa, este considerat de procurorii anticorupţie "leader" al grupului infracţional, care derulau afaceri ilicite în Portul Constanţa. "Grupul infracţional organizat" care s-ar fi constituit, potrivit procurorilor DNA, în vama Constanţa, prejudicia bugetul de stat cu sume între 50.000 şi două milioane de euro la fiecare transport. "Sumele de bani erau cerute cu o frecvenţă zilnică, în cuantum cuprins între o mie şi 7.000 de dolari pentru fiecare transport. În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, în unele situaţii, cu sume cuprinse între 232.186,12 lei şi 8.280.932 lei pentru fiecare transport de marfă introdus ilegal", potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Revenim cu informaţii.
AUDIO Gruparea „Containerul" şi filiera arabă
Limbajul secret al vameşilor şpăgari din Portul Constanţa
EXCLUSIV Mircea Băsescu: „Nu am fost chemat la DNA"
VIDEO Sorin Blejnar audiat la DNA în dosarul corupţiei din portul Constanţa