Circ în Camera Deputaţilor cu ANI: Legea a trecut din a doua încercare, fiind respinsă iniţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au aprobat legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate din a doua încercare. După ce au picat proiectul de lege la votul electronic, deputaţii au decis reluarea votului prin ridicarea mâinii.

UPDATE Proiectul de lege privind funcţionarea ANI a fost adoptat de Camera Deputaţilor din a doua încercare.

Noua Legea a ANI a fost adoptată, miercuri, la Camera Deputaţilor, cu 183 de voturi "pentru", zero voturi "împotirvă" şi 27 de abţineri, Senatul fiind Cameră decizională. 183 de deputaţi au votat "pentru" prin ridicare de mână, după ce au fost ridicate mai multe probleme privind funcţionarea sistemului de vot electronic.

Aleşii din Camera Deputaţilor au decis să reia votul pe legea ANI. Iniţial proiectul de act normativ propus de Ministerul Justiţie nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru o lege organică.

S-au certat pe vot

Democrat-liberalii şi social-democraţii s-au certat în Cameră pe votul pentru noul proiect de lege care ar trebui să reglementeze funcţionarea ANI.

PDL şi UDMR au cerut reluarea votului, după ce liderul deputaţilor UDMR Erdei Istvan a reclamat că votul unui coleg nu a fost înregistrat.

Aura Vasile, viceliderul grupului PSD, a ameninţat că PSD va ieşi din sala de plen în cazul în care votul va fi reluat.

În favoarea proiectului au votat iniţial doar 151 de deputaţi, în timp ce doi au fost împotrivă, iar 49 s-au abţinut. Pentru a trece de Camera Deputaţilor, proiectul de act normativ trebuia să fie votat de 167 de deputaţi.

Dezbaterea din plen a început după ora 16.00, deşi era programată pentru ora 12.00. Aleşii au aşteptat ore bune raportul Comisiei juridice la proiectul de lege.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 15 voturi "pentru" şi 5 abţineri, un raport favorabil la noua lege privind funcţionarea ANI, cu o serie amendamente.

Raportul a fost adoptat cu 15 voturi "pentru", aparţinând deputaţilor PDL, PNL, UDMR, Minorităţi şi independenţi, fiind înregistrate cinci abţineri, exprimate de deputaţii PSD.

Citeşte şi:

Emil Boc: "Legea ANI, măsura corectitudinii sau ipocrizei politicienilor"

Băsescu şi Boc cârpesc ANI

Deputaţii jurişti au adoptat raportul la proiectul noii legi ANI în cinci ore şi jumătate, timp în care au tranşat cele 38 de articole ale actului normativ propus de Guvern, dar şi anexele.

Membrii Comisiei juridice au adoptat proiectul legii ANI cu o serie de amendamente care modifică modul de numire a conducerii ANI, scanţiunile, dar şi formularul declaraţiilor de patrimoniu - publică şi confidenţială, exprimat la anexa 1 din proiectul elaborat de Guvern.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite