CE declanşează procedură de infringement împotriva Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a anunţat marţi că va declanşa o procedură de infringement împotriva Franţei, pentru încălcarea dreptului european în cazul repatrierii romilor români şi bulgari.

Comisarul european pentru Justiţie şi Drepturile Cetăţenilor, Viviane Reding, a apreciat marţi că atitudinea Guvernului francez, care a disimulat existenţa unei directvie ce viza explicit romii pentru expulzări, este "o ruşine", scrie AFP.

Este destul!, a declarat comisarul european.

Reding a anunţat că intenţionează să declanşeze o procedură de infringement împotriva Guvernului de la Paris, pentru transpunerea insuficientă a directivei europene privind libera circulaţie a persoanelor şi pentru "aplicarea discriminatorie" a reglementării.

Intenţionez să îi propun această iniţiativă preşedintelui Comisiei Europene, a afirmat Reding, anunţând că o decizie va fi luată într-un interval de două săptămâni.

Procedura de infringement ar urma să fie lansată la Curtea Europeană de Justiţie din Luxemburg.

Asociaţii pentru drepturile omului şi jurişti francezi au pus sub semnul întrebării legalitatea circularei Guvernului francez privind taberele de romi, afirmând că aceasta vizează direct o categorie de populaţie şi nu persoane incriminate pentru anumite fapte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite