Avion militar prăbuşit în Quito: şapte morţi, printre care un copil (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin şapte oameni au murit după ce un avion militar de mici dimensiuni s-a prăbuşit ieri peste două clădiri din nordul capitalei Ecuadorului, Quito. Aeronava a explodat la impactul cu solul şi a declanşat un incendiu. Printre victime se află şi un copil aflat la bordul avionului.

Ministrul apărării ecuadorian, Javier Ponce, a declarat, potrivit Reuters, că trei militari membri ai echipajului - un maior, un căpitat şi un sergent, alături de doi civili aflaţi la bordul avionului Beechcraft 200, au decedat în urma impactului.

Cei doi civili erau soţia şi copilul unuia dintre militari.

În afara acestora, alte două persoane au fost omorâte la sol, potrivit CNN.

Potrivit lui Ponce, cauza accidentului este încă neclară. "Avionul era în stare foarte bună şi realiza un zbor de antrenament", a mai precizat ministrul.

Oficialii au declarat că avionul a lovit două clădiri înalte din cartierul bogat al oraşului, până să aterizeze într-o curte.

"Am simţit o explozie când am deschis uşa de la intrare şi apoi am auzit un zgomot puternic înainte să o luăm la fugă", a spus o femeie de serviciu care lucra lângă locul producerii accidentului, Elena Marocho.

Avionul s-a prăbuşit lângă un hotel şi reşedinţa ambasadorului SUA în Quito. Un reprezentant diplomatic a spus că ambasadorul nu a fost rănit.

Aeronava a explodat la impactul cu solul şi a declanşat un incendiu.


Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite