"Viol în grup, doi români arestaţi în zona Brescia" - revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectele care ocupă paginile cotidienelor italiene de astăzi sunt: lansarea în spaţiu  a unui satelit japonez şi reconstruirea tunelurilor clandestine dintre Egipt şi Fâşia Gaza. De asemea ziarele scriu despre anunţul privitor la bacalaureatul 2008-2009 pe care ministrul italian al învăţământului, Mariastella Gelmini, l-a făcut pe “Youtube”. Se scrie, în continuare şi despre violenţele care au făcut înconjurul Itali

Japonia a lansat un satelit pentru a măsura efectul de seră”, titrează “La Repubblica”. Acesta este primul satelit din lume care are ca scop studierea, în spaţiu , a gazelor care produc efectul de seră. Satelitul a costat 159 de milioane de dolari şi va monitoriza 56 de mii de puncte de observaţie din toată lumea.

Satelitul va urmări şi atmosfera de deasupra mărilor şi de deasupra ţărilor în curs de dezvoltare. Satelitul “Ibuki” va transmite oamenilor de ştiinţă, pentru o perioadă de 5 ani, odată la trei zile, date privitoare la emisiile de dioxid de carbon şi metan.

Cercetătorii vor putea astfel calcula densitatea dioxidului de carbon şi a metanului emise pe aproape jumătate din suprafaţa terestră.

Gaza redeschide tunelurile, “Pentru noi sunt la fel de importante ca aerul””, preia cotidianul “Il Corriere della Sera” declaraţiile palestinienilor din fâşia Gaza. În fâşia Gaza, palestinieni au început să-şi refacă tunelurile comerciale înspre Egipt. 

Prin galeriile subterane, care ating lungimi de peste 750 de metri, dintre Gaza şi Egipt, palestinienii transportă, de obicei, încărcături de haine, conserve de carne, biscuiţi, mirodenii, etc. Unii admit că prin aceste tuneluri se comercializează şi arme.  Palestinienii din zonă au încetat schimburile comerciale cu Egiptul pentru 23 de zile, iar unele tuneluri au fost grav avariate.

În prezent se preconizează că, în circa trei luni, galeriile subterane, cu rol comercial, dintre Egipt şi Gaza vor fi complet refăcute. Întreprinzătorii din zonă pierd pentru fiecare zi de întrerupere a schimbului comercial cu partenerii egipteni sute de dolari. De altfel şi negustorii egipteni aşteaptă cu nerăbdarea redeschiderea tunelurilor comerciale.

Examenul de bacalaureat, Mariastella Gelmini, Ministrul învăţământului italian, a anunţat materiile prin intermediul “Youtube” , titrează cotidianul “Il Sole 24 Ore” . Pentru toţi elevii italieni prima materie de bacalaureat va fi limba italiană. Ministrul a anunţat care va fi şi a doua probă susţinută în cadrul examenului de bacalaureat din  anul 2008-2009.

Astfel se va da da bacalaureatul la latină în liceele clasice, la limba străină în liceele de limbi străine, pedagogia în liceele pedagogice, elemente de arhitectură în liceele artistice, etc.

Mariastella Gelmini a precizat că unul dintre aspectele mai puţin elaborate ale bacalaureatului din Italia este faptul că o teză poate fi evaluată în maniere foarte diferite în funcţiile de comiisiile de corectare. Gelmini a mai precizat prin intermediul “Youtube” că  este nevoie de uniformizarea standardelor calitative în interiorul sistemului scolastic italian.

Viol în grup, arestări în zona Brescia”, anunţă “TGCOM”. După un grav viol suferit de o tânără de  21 de ani la Guidonia (Roma), caz în care autorii agresiunii nu au fost descoperiţi, seria arestărilor se mută la Brescia. Acolo, doi români şi un polonez au fost arestaţi şi acuzaţi de violenţă sexuală în grup, sechestrare de persone şi furt agravant.

Victima celor trei este o româncă de 19 ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite