Vanatorii VIP iau cu asalt magazinele de arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Dinescu, Radu Pietreanu, Marian Aliuta - in cautare de arme de vanatoare

Romanii pasionati de vanatoare iau cu asalt in aceasta perioada magazinele de arme, sezonul de vanatoare fiind deschis pana in martie. In timp ce vanatorii cu staif prefera sa se aprovizioneze cu cele de trebuinta din magazinele de profil din strainatate, romanii impatimiti viziteaza magazinele din tara in cautarea armelor potrivite. Printre clientii acestora se numara si gazetarul Mircea Dinescu (cunoscut drept vanator de iepuri), membrul grupului Vacanta Mare - Radu Pietreanu, actorul Serban Ionescu, realizatorul TV Alexandru Satmari si fotbalistul Marian Aliuta. "Chiar si actorul american Armand Asante ne-a trecut pragul magazinului, la un moment dat. A cumparat o pereche de bocanci si un spray iritant lacrimogen", ne-a declarat reprezentantul unui magazin de profil. Printre cei care au mai facut cumparaturi in acelasi magazin situat aproape de centrul Capitalei se numara si intaiul vanator al tarii - Adrian Nastase, solistul Ludovic Spiess, Octavian Andronic, politicienii Petre Roman si Teodor Melescanu. "Ion Tiriac a venit intr-o zi si a cumparat o foarte eleganta haina vanatoreasca", a mai spus vanzatorul.
O arma de lux costa cat o garsoniera
Cel mai utilizat calibru la armele de vanatoare este cel de 12 mm. "Cele mai cautate sunt armele de vanatoare italienesti - modelele Beretta si Benelli fiind renumite. La preturi mai mici se pot cumpara armele produse in Cehia, la fel de bune, dupa cum ne asigura un reprezentant al unui magazin de profil. Preturile la care se pot achizitiona din magazinele din Capitala arme de vanatoare variaza intre 10 si 95 milioane de lei, insa unele pot ajunge la sume exorbitante - 30.000 euro, cat pretul unei garsoniere intr-o zona buna din Bucuresti. "Preturile armelor contemporane sunt variabile in functie de marca si model, de la produsele de serie pana la versiuni de lux. Un exemplu il reprezinta marca de lux Holland & Holland, modelul Royal Doppelflinte de calibru 12 mm ajungand la 171.800 de euro! Un astfel de model nu poate fi obtinut decat in urma unei comenzi, iar doritorul trebuie sa achite banii cu ani inainte. O arma Holland & Holland a avut si Ceausescu, primita cadou de la regina Angliei. Nu stiu unde a ajuns acum. Intrebati-l pe Nastase", spune zambind reprezentantul unui important magazin de profil.
Cerere mare si pentru armele de autoaparare, mai ales din partea femeilor
La fel de bine se vand acum si armele de autoaparare: pistoale cu gaze sau mai noile pistoale cu gaze si glont de cauciuc. Dar si doamne respectabile frecventeaza magazinele de arme. "In ultima vreme, sunt din ce in ce mai multe doamne care vin si cumpara, pentru autoaparare, spray-uri instant lacrimogene sau electrosocuri", mai spune seful unui magazin de arme. Pentru a cumpara un pistol, o persoana trebuie sa aiba un permis de port-arma, pentru care are nevoie de un certificat medical care sa ateste ca este apt sa fie posesorul unei arme. Prioritate au administratorii de societati comerciale care lucreaza cu valori. Acestia trebuie sa prezinte o copie dupa certificatul de inmatriculare al societatii. O persoana fizica poate avea un permis de port-arma daca face dovada ca are in casa valori, ca este colectionar sau ca manuieste anumite valori. Totodata, solicitantul trebuie sa aiba un cazier curat. Pentru obtinerea unui permis de arma de vanatoare trebuie, in plus, un document emis de Asociatia Vanatorilor si Pescarilor care sa ateste ca respectivul este membru al unei asociatii vanatoresti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite