Poliţistul Cioacă şi-a sechestrat în beci prima soţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul Cristian Cioacă, acuzat că a accesat ilegal e-mailul soţiei sale dispărute - avocata Elodia Ghinescu, va afla astăzi dacă va fi eliberat sub control judiciar. Faptele lui

Poliţistul Cristian Cioacă, acuzat că a accesat ilegal e-mailul soţiei sale dispărute - avocata Elodia Ghinescu, va afla astăzi dacă va fi eliberat sub control judiciar.

Faptele lui Cristian Cioacă (foto) au un grad ridicat de pericol social. În calitate de poliţist, el nu putea invoca necunoaşterea legii potrivit căreia confidenţialitatea şi integritatea datelor şi sistemele informatice sunt protejate, susţin judecătorii instanţei supreme.

Magistraţii au arătat că au emis mandatul de arestare preventivă pe numele lui Cristian Cioacă, întrucât acesta, în loc să sprijine poliţiştii în căutarea soţiei sale, Elodia Ghinescu, "a ascuns datele informatice obţinute, direcţionându-le la sora sa, deşi era suspectat ca autor al infracţiunii de omor calificat".

Judecătorii susţin şi că pericolul social este demonstrat de "firea violentă a inculpatului, evidenţiată în convorbirile telefonice cu Breazu (n.r. poliţist care a accesat, la instigarea lui Cioacă, calculatorul Elodiei), din care reiese că nu a contestat că şi-ar fi sechestrat în beci prima soţie şi că ar fi cercetat cu violenţă o persoană care ulterior l-a reclamat". "Nu are nicio importanţă că bunul era comun, cât timp este vorba de informaţii confidenţiale cuprinse în date din sistemul informatic", se mai arată în motivarea arestării.

Preşedintele completului, Ştefan Mateescu, a avut opinie separată, apreciind că "Parchetul a scos din context dispoziţii ale Legii 161/2003 în situaţia în care nu a putut obţine arestarea lui Cristian Cioacă în dosarul privind dispariţia soţiei". (Ionel Stoica)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite