Poliţia, bună la toate
0În afară de obişnuitele accidente, crime, violuri sau furturi, poliţiştii Capitalei au fost solicitaţi să intervină anul acesta şi în aproximativ 30 de situaţii "speciale". Unii
În afară de obişnuitele accidente, crime, violuri sau furturi, poliţiştii Capitalei au fost solicitaţi să intervină anul acesta şi în aproximativ 30 de situaţii "speciale". Unii bucureşteni îşi imaginează că oamenii legii pot să rezolve orice. Conform Poliţiei Capitalei, media de vârstă a celor care apelează 112, solicitând intervenţia poliţiştilor în cazuri care nu au nici o legătură cu domeniul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, este de peste 50 de ani.
Apeluri sentimentale
Mai nou, printre obiectivele "prioritare" ale poliţiştilor se numără rezolvarea problemelor sentimentale ale îndrăgostiţilor. În urmă cu două săptămâni, un bărbat care se certase cu iubita a chemat o patrulă de poliţie ca să o ducă pe aceasta la domiciliu. Un altul a solicitat poliţia să îi urmărească concubina, pentru că bănuia că aceasta îl înşală când era plecat la serviciu.
Oţet în ulei
Un bărbat din sectorul 3 a solicitat intervenţia poliţiştilor pentru că proprietara apartamentului în care stătea în chirie i-a pus oţet în ulei. Un alt bărbat care lua masa la un restaurant a chemat o patrulă pentru că mâncarea era cam nesărată, iar chelnerul a uitat să îi aducă acestuia condimentele.
Cerşetorii reclamă concurenţa
Poliţiştii şi-au câştigat şi încrederea oamenilor străzii. Un cerşetor a sunat la 112 să reclame că a fost agresat de un lucrător al unei instituţii publice. Acesta aruncase cu o piatră în maşina abandonată în care dormea "omul străzii". O femeie care cerşea într-o anumită zonă a sunat la poliţie pentru că un alt cerşetor îi încălcase teritoriul.De regulă, împotriva acestora nu se iau măsuri contravenţionale, deoarece sunt cunoscuţi de către poliţiştii de pe raza de competenţă ca persoane cu afecţiuni medicale nonviolente.