Iaşi: 24 de persoane se bat pentru pe un singur loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii firmelor de recrutare speră ca la Bursa Locurilor de Muncă din acest an să acopere cererea de angajaţi.

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă din acest an se pun la bătaie, pentru cei 97.619 şomeri din Moldova, aproape 2.500 de locuri de muncă. În aceste condiţii, 24 de ieşeni vor fi nevoiţi să se lupte pentru un singur loc de muncă.

 Toate acestea se întâmplă pe fondul crizei economice care a determinat ca numărul de locuri de muncă din Moldova să scadă cu aproape 80 % faţă de numărul de posturi oferite la Bursa Locurilor de Muncă anul trecut. “Sunt puţine firme care aleg să investească într-un judeţ din Moldova.

 În plus, în ultimul an, nu s-au construit instituţii mari care să ofere noi locuri de muncă de asta nici nu avem acum o ofertă prea mare”, ne spune Angela Ohriniuc Angela, director de management la Agenţia pentru Ocupare a Forţei de Muncă din Botoşani.
În acest judeţ, la bursă vor fi puse la bătaie 255 de posuri faţă de cele 1.300 câte s-au oferit anul trecut.
Chiar dacă posturile oferite prin astfel de târguri sunt puţine, angajatorii sunt de părere că aceste  modalităţi de a obţine un loc de muncă sunt eficiente. “Este pentru prima dată când participăm la bursă şi consider că astfel de iniţiative sunt foarte utile pentru cei care se află în căutarea unui loc de muncă. Sunt convins că o să reuşim să găsim angajaţi buni”, susţine Adrian Rândaşu, administrator la o firmă de recrutare din Iaşi.
Cu toate acestea, patru judeţe din Moldova sunt printre primele zece în ceea ce priveşte numărul de posturi care vor fi oferite de angajatori mâine, 24 aprilie, la Bursa Locurilor de Muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite